29 / 04 / 2024

3.336 lira hesaplara yatıyor! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım aylığı Kasım 2022

3.336 lira hesaplara yatıyor! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım aylığı Kasım 2022

Her ay düzenli olarak verilen evde bakım maaşları hakkında sorular gelmeye devam ediyor. Peki Kasım 2022 evde bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte detaylar…



e-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" ekmesinde evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan kişiler, şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile birlikte sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunacaktır.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı için, ağır engelli raporu olan, hastalığı sebebi ile de tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılamamış olan tüm vatandaşlar başvurabilir.

BAŞBURU ŞARTLARI NELER?

Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranının %50 ve aynı zamanda üzeri olması, ağır engelli kısmında da EVET ibaresinin verilmiş olması gerekiyor.

Engelli kişinin hayatını idame ettirebilmesi için başkasının yardımına ve aynı zamanda bakımına muhtaç olması gerekmektedir.

Gelir kriterlerinin, kendilerine ait ya da bakmak ile yükümlü olunan birey sayısına göre de kendisine düşen ortalama aylık şekildeki gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden daha az şekilde olduğunun tespiti gerekmektedir

3.336 lira hesaplara yatıyor! Evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım aylığı Kasım 2022

1 yıl boyunca her ay 1.250 lira alabilirsiniz! Aile Destek Programı başvurularını kaçırmayın! 30 Ekim 2022

Akaryakıtta büyük şok! Motorine ve LPG’ye zam mı geldi? Shell, Opet, Total, BP, PO 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Xiaomi Redmi 10 C Migros’ta! Üstelik 500 lira indirimli fiyata! 29 Ekim 2022 fiyat listesi…


Geri Dön