15 / 10 / 2024

349 yeni milletvekili, emlak sektörünü hareketlendirdi!

349 yeni milletvekili, emlak sektörünü hareketlendirdi!

İlk kez seçilen vekillerin ev telaşı, Başkent'in Meclis'e yakın semtlerinde fiyatları uçurdu. 3 bin liralık kiraların şaşkına çevirdiği 'yeniler' misafirhanelere yöneldi




12 Haziran'da yapılan genel seçimde ilk kez Meclis'e giren 349 milletvekili, emlak sektörünü hareketlendirdi. "Milletvekillerini bekleyelim" diyerek satılık ve kiralık evlerini emlakçılardan geri çeken evsahiplerinin bu tutumu da fiyatları şimdiden uçurdu!

250-450 BİNE SATILIK EV
Yeni vekiller, henüz mazbatalarını bile almadan, ev kiralamak ya da satın almak için emlakçıların kapısını çalmaya başladı. Ancak TBMM'ye yakın Dikmen, Çukurambar, Balgat, Cevizlidere ve Ayrancı gibi semtleri tercih eden çiçeği burnunda vekiller, istedikleri nitelikteki kiralık daire fiyatlarının bin 500 ile 3 bin lira arasında olduğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bu semtlerde satılık ev fiyatlarının da 250 ile 450 bin lira arasında değiştiğini öğrenen vekiller, bu durum karşısında oteller ve misafirhanelere yöneldi. Şimdiden çeşitli kamu kurumlarına ait misafirhanelerde rezervasyon yaptırmaya başlayan milletvekilleri odaların özelliklerine göre kahvaltı dahil geceliği 25 ile 180 lira arasında ücret ödeyecek.

YÜZDE 10-15 ARTABİLİR
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek ve Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Rıfat Yetkin, önümüzdeki günlerde ev telaşının daha da hızlanacağına dikkat çekti. Yetkin, talebin artması halinde fiyatlarda yüzde 10-15 arasında ekstra bir artış yaşanabileceğine de vurgu yaptı.

KONYA'DAN GİDİP GELECEK
Konya'dan seçilen Gülay Samancı da ilk etapta misafirhanede konaklayacak isimlerden. Samancı, kiralık ev bulana kadar da Konya-Ankara arasını yüksek hızlı trenle kat edecek.

15 BİN LİRA CEPTE KALDI
Meclis'te bulunan 5 bin deri koltuğu temizletmek için çıkılan ihaleye 20 bin lira teklif gelince, Meclis kendi işini kendisi gördü. Rakamı pahalı bulan yönetim, koltukları temizleyen kimyasalları üreten firma ile temasa geçti. Firma yetkilileri, Meclis temizlik personeline 1 saatlik eğitim verdi. Parsonel tam kadro koltukları silince, maliyet 5 bin liraya düştü ve 15 bin lira da bütçede kaldı.

Takvim


Geri Dön