29 / 04 / 2024

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.



Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki Ezgi Apartmanı, 6 Şubat günü saat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Apartman görevlisi Mulla Kenger ile oğlu Mesut Kenger’in sağ olarak kurtulduğu binada 35 kişi hayatını kaybetti. Binanın yıkılmasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, ölenlerin yakınları 6 yıl önce zemin katta bulunan pastanede yapılan tadilat sırasında kolon kesildiğini öne sürdü.

Bunun üzerine soruşturma savcısı tarafından görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi tarafından yapılan incelemede 40 santimetre çapında kolonun kesildiği tespit edildi. Bunun üzerine binanın müteahhidi Yakup Aktaş ile pastane işletmecileri Samir Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel gözaltına alındı. 

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

2 KİŞİ TUTUKLANDI!

Soruşturmanın sonucunda Cumhuriyet Savcısı pastanenin işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanenin iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı’nın 'olası kastla kasten öldürme ve yaralama' suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar, müteahhit Yakup Aktaş ve tutuklu fenni mesul Mehmet Tekin hakkında ise bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

MALZEME YETERSİZ, PERDE DUVAR YOK, KAÇAK KAT VAR!

 Yakup Aktaş ve Mehmet Tekin için de iddianamede şu ifadelere yer verildi: Bilirkişi raporunda binadaki eksiklikler tespit edildi. Raporda, yapım aşamasında rölöve ve projedeki taşıyıcı sistem eleman sayısı ve boyut uyumsuzluğundan, donatı detaylandırması yetersizliğinden ve malzeme kalitesi yetersizliğinden dolayı yapı müteahhidi Yakup Aktaş ile fenni mesulü Mehmet Tekin'e asli kusur atfedildiği, ayrıca yine bahse konu bilirkişi raporunda kusurlu eylem sayılan statik ve mimari projede bulunmayan kaçak çatı katının yapım aşamasında yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

Depremde 5 kişiye mezar olan İnci Apartmanı’yla ilgili şok karar!

 


Geri Dön