29 / 04 / 2024

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda 'delil karartma' iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda 'delil karartma' iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen 36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı davasında il duruşma bile görülmeden bölgedeki iş makineleri vatandaş tarafından tepkiye neden oldu. Delil mi karartmaya çalışılıyor?



Büyük Kahramanmaraş değreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen mahkeme süreci bile başlamayan 36 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Binada oğlunu, gelinini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu,bölgede vali izni olmadan kepçelerin çalışma yaptığını belirterek ''delil mi kartatılmaya çalışılıyor?'' ifadesini kullandı.

DELİL Mİ KARARTILMAYA ÇALIŞILIYOR?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Binada oğlunu, gelinini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, çalışmaya tepki göstererek “Üç evladımı kaybettiğim Ezgi Apartmanı temel enkazında daha ilk duruşma bile görülmeden kepçeler dolaşıyor. Yarın bir gün ek delil gerekirse ‘Tespit edilemedi’ mi denecek? Vali izni olmadan neden bu kepçe burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi?” ifadelerini kullandı. 

APARTMANIDA KOLON KESİLMİŞ...

Ezgi Apartmanı ile ilgili soruşturmada bilirkişiler, apartmanın zemin katındaki pastanede 40 santimetre çapında kolon kesildiğini tespit etmişti. 

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı nda delil karartma iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...

145 GÜNDÜR FİRARİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırladığı bilirkişi raporunda müteahhit, pastaneye yapılan izinsiz ve/veya projesiz tadilatlardan sorumlu kişiler asli kusurlu, belediyenin ilgili birimindeki yapı ruhsatlarında proje kontrollerinden sorumlu kişiler tali kusurlu bulundu. 876 yıl altışar aya kadar hapsi istenen ve tutuklama kararı çıkarılan Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ise 145 gündür firari olduğu belirtildi. 

APARTMAN DAHA ÖNCE ŞİKAYET EDİLMİŞ!

Ezgi Apartmanı'nda pastanenin bulunduğu kısımın çökmesi, Çarşı Şubesi’nde de kolonların kesildiğini ve taşıyıcı sistemin tahrip edildiği olasılığını güç kazandırdı. 

Depremden önce yalnızca Ezgi Apartmanı altındaki Kervan Pastanesi hakkında dilekçe verilmişti. Kervan Pastanesi’nin Dulkadiroğlu İlçesi’ndeki Çarşı Şubesinin de belediyeye şikâyet edildiği gündeme geldi.

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Kahramanmaraş'ta depremde 35 kişinin yaşamını yitirdiği binaya ilişkin 5 sanık hakkında iddianame hazırlandı!

 


 


Geri Dön