16 / 07 / 2024

36 TL mi 40 TL mi? Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? 

36 TL mi 40 TL mi? Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? 

Ekonomide 3. çeyreğin tablosu yavaş yavaş netleşirken, ortaya çıkan son veriler de kafa karıştırdı. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yıl sonu Dolar/TL tahminini 36 TL olarak açıklarken, Finans analisti İslam Memiş de 40 TL'yi geçebileceğini söyledi.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Son günlerde Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon hesabında kullandığı fiyatlar gündemden düşmezken, ekonomide 3. çeyreğin nabzı da netleşiyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre piyasadan yansıyan son rakamlar da hem olumlu hem olumsuz verilere işaret ederken, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ise Türkiye için yıl sonu döviz ve enflasyon tahminlerinde de güncellemeye gitti.

Haber Global'den Mert İnan imzalı habere göre kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankasının bu sene 250 baz puan faiz indirimine gidebileceğini gündeme taşırken, sene sonu Dolar/TL tahminini 36 Türk Lirası şeklinde güncelledi. Derecelendirme kuruluşu ayrıca sene sonu enflasyon tahminini ise yüzde 43 şeklinde açıkladı. 

36 TL mi 40 TL mi? Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? 

DEV YATIRIM 


Diğer bir taraftan resmi olarak açıklanan son verilere göre; İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre 1.2 puan düşüşle 51.6’ya geriledi. Açıklanan son veriler, bir senenin en yüksek düşüşüne işaret ederken, 3. çeyrekte ihracat beklenti endeksi de 1.5 yılın en düşük seviyelerine indi.

"YÜZDE 50'NİN ALTI OLMAZ"


Yaptığı her açıklama gündeme bomba gibi düşen ve yatırımcılar tarafından da yakından takip edilen Finans analisti İslam Memiş, piyasalara ilişkin son değerlendirmesinde de önemli detaylar verdi. İslam Memiş açıklamasında "Kişisel öngörüm, sene sonu Dolar/TL kurunun 40-45 Türk Lirası bandında olacağı şeklinde. Uluslararası arenada jeopolitik gerilimler bekliyorum ve bu durum dolar kurunun yükselmesine sebep olacak."

"Ekonomi yönetimi; Türkiye İstatistik Kurumu verileri üzerinden sene sonu enflasyon tahminini yüzde 49 şeklinde duyursa da, enflasyonunun yüzde 50'nin altına düşmesi  şu an için pek de mümkün gözükmüyor. Yapılan analizler ile sahadaki durum farklı. İnsanlar enflasyonun altında eziliyor. Sancılı bir süreç yaşıyoruz. Vergilerin yumuşatılması gerekli. Sene sonunda gram altın fiyatının 3 bin Türk Lirası'nın üzerine çıkmasını bekliyorum."

 

Konut sahipleri evleri nakit paraya dönüştürme, faize yatırma peşine düştü! 

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte arsa ve arazi alırken dikkat edilmesi gerekenler! 

Lens Cadde Kurtköy projesi yüzde 30 peşinat 24 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön