27 / 04 / 2024

3600 ek gösterge düzenlemesi nasıl olacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi nasıl olacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi için beklenen son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde büyük artış sağlayacak olan ek gösterge düzenlemesinde sona gelindi.



Temmuz ayında yapılacak olan zam öncesi beklenen en kritik düzenleme 3600 ek gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte milyonlarca memur 3600 ek gösterge ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorlar. 

Hükümet ile Memur-Sen arasında yılbaşından beri devam eden 3600 ek gösterge ve diğer ek göstergelerin düzenlenmesini içeren çalışmada son aşamaya gelindi. 

3600 Ek Gösterge Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında hükümet temsilcileri, Memur-Sen yetkililerinin katımıyla gerçekleştirilen ilk toplantı 16 Şubat'ta, ikinci toplantı ise 16 Mart'ta basına kapalı olarak gerçekleştirmişti.

3600 ek gösterge düzenlemesi nasıl olacak?

İkinci toplantının hemen ardından, tüm memurları kapsayan ek gösterge düzenlemesi isteyen Memur-Sen, 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sunmuştu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; yeni toplantının yapılmayacağı sona gelinen çalışmanın doğrudan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağı bugün açıklandı. 

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri olarak biliniyor. 

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre değişkenlik gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

Milyonların beklediği EYT için tarih netleşti! EYT'de son durum ne?

Aile Bakanlığı hesaplara 2.354 TL nakit para yatırdı!

Gelir İdaresi Başkanlığı 70 sözleşmeli personel alımı yapacak!

Ev sahipleri ve kiracıların gözü bu tarihte! Haziran 2022 kira artış oranı ne zaman belli olur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön