29 / 04 / 2024

4 maddede inşaat mühendisliği bölümü!

4 maddede inşaat mühendisliği bölümü!

İnşaat mühendisliğinin amacı; Artan konut gereksinimine cevap vermek, doğal afetlere karşı dayanıklı yapı gereksinimini karşılamak ve karayolu ile denizyolu taşıma ağını güçlendirmek için geleceğin inşaat mühendislerini yetiştirmek...



PROGRAMIN AMACI: Artan konut gereksinimine cevap vermek, doğal afetlere karşı dayanıklı yapı gereksinimini karşılamak ve karayolu ile denizyolu taşıma ağını güçlendirmek için geleceğin inşaat mühendislerini yetiştirmek. 


MÜFREDATIN YAPISI: ilk yıl matematik, fizik, kimya gibi temel bilimler dersleri verilir. 

İkinci yıl matematiğin yanı sıra uygulamalı mekanik, malzeme davranışı, mukavemet ve topografya gibi derslerle mühendislik kavramlarına giriş okutulur. Daha sonra yapı mekaniği, zemin mekaniği, akışkanlar mekaniği, ulaşım gibi meslek dersleri ile bilgisayar uygulamalarına ağırlık verilir. 


SAHİP OLUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER: Temel matematik ve fizik konularına ilgi, dizayn yapmaktan zevk alma, yüksek yaratıcı gücü. 


MEZUNLARIN ÇALIŞMA ALANLARI: İnşaat mühendisleri şantiyelerde, dizayn bürolarında ve araştırma merkezlerinde > çalışabilirler. Köprü, baraj gibi büyük projelerden yol dizaynına ve trafik kavşaklarının sinyalizasyonuna kadar geniş bir yelpazedekj projelerde yer alabilirler. Ülkemizde yürürlüğe giren ve depreme dayanıklı yapılar inşa etmeyi ve çarpık yapılaşmanın yarattığı sorunların önüne geçmeyi hedefleyen kentsel dönüşüm projesi nedeniyle önümüzdeki yıllarda çok sayıda iyi yetişmiş inşaat lıijlîjn mühendislerine ihtiyaç olacak. 


Hürriyet


Geri Dön