16 / 05 / 2024

inşaat mühendisliği müfredatı

inşaat mühendisliği müfredatı

İnşaat mühendisliğinin amacı; Artan konut gereksinimine cevap vermek, doğal afetlere karşı dayanıklı yapı gereksinimini karşılamak ve karayolu ile denizyolu taşıma ağını güçlendirmek için geleceğin inşaat mühendislerini yetiştirmek...

İnşaat mühendislerinden maaş isyanı!

İnşaat sektöründeki zam tartışmaları hız kesmeden devam ederken, inşaat mühendislerinden de maaş isyanı geldi. Sosyal medyadan bir paylaşım yapan inşaat mühendisleri "Sokak arası bakkal yada kahve dükkanı işletesim var." ifadelerini kullandı. 

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde 1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nin L blokunun ilk duruşmasında sanıklar ölen inşaat mühendisini suçladı.

Türkiye'de kaç inşaat mühendisi işsiz?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun, "Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği: İş, İstihdam ve İşsizlik” raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye'de her 3 inşaat mühendisinden biri işsiz.

Taner Yüzgeç: 300 bininci olan inşaat mühendisi olmasın! 

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, TBMM Deprem Komisyonu’na inşaat mühendisliği bölümü ile ilgili öneride bulundu. 

İMO'dan İnşaat Mühendisliği bölümleri için öneri!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Taner Yüzgeç, inşaat mühendisliği fakültelerinden 'riskli mezunlar' çıktığını belirtti. 

İnşaatı mühürlenen müteahhit evinde ölü bulundu!

Adana'da yap-sat inşaat işi yapan  51 yaşındaki Bahattin K'nin bir süre önce inşaatı mühürlenmişti. Bunalıma girdiği iddia edilen Bahattin K. evinde ölü bulundu.

İnşaat Mühedisliği bölümünde 3 bin 290 kişilik kontenjan boş kaldı!

İzmir depreminden sonra dikkatler jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendisliği bölümlerinde verilen eğitime çevrildi. Durum içler acısı. Mühendislerin yüzde 62.9’u diplomasına uygun iş bulamayıp asgari ücretle çalışıyor. Bu bölümlerden mezun mühendislerin yüzde 98’i yoksulluğa doğru gidiyor.

Eyüpsultan Belediyesi Alibeyköy'de kaçak inşaat mı yaptı?

Eyüpsultan Belediyesi’nin Haliç Koruma Alanı’ndaki İBB'ye ait arazide kaçak inşaat yaptığı öğrenildi. İBB, inşaatın durdurulması için belediyeye yazı gönderdi. İBB CHP Meclis Üyesi Gülsüm Polat, “Oldu-bittiye izin vermeyeceğiz” dedi.

Şişli'de Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Şişli Belediyesi’nin iştiraki Kent Yol’a ait kaçak inşaat mühürlendi. Olay üzerine Muammer Keskin ilginç bir çözüm buldu.

Matematik bilmeyen öğrenci inşaat mühendisliği okuyup evlerimizi yapıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, Türkiye’deki inşaat mühendisliği eğitiminin kalitesiz olduğunu belirtti. Gökçe,  "Matematik bilmeyen, fizik, kimya ve biyolojiden sıfır çeken öğrenci inşaat mühendisliği okuyup evlerimizi inşa ediyor" dedi...

Bodrum'daki kaçak inşaat mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndaki inşaat mühürlendi. Yıkım kararı da alınan binada henüz yıkım yapılmadığı ve inşaatın devam ettiği ileri sürüldü...

İnşaat mühendisleri için kentsel dönüşüm fırsatı!

İnşaat sektörünün Türkiye'nin gelir kaynaklarının yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, “Kentsel dönüşüm, inşaat mühendisleri için önümüzdeki yıllarda daha fazla fırsatlar ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

Türkiye Rusya İş Konseyi'nde gündem inşaat müteahhitlik, ulaştırma ve lojistik!

Antalya'da Türkiye-Rusya İş Konseyi Ortak Toplantısı yapıldı. Toplantıda, inşaat müteahhitlik, ulaştırma lojistik, enerji gündeme alındı.

inşaat mühendisliği müfredatı Haberi

inşaat mühendisliği müfredatı

PROGRAMIN AMACI: Artan konut gereksinimine cevap vermek, doğal afetlere karşı dayanıklı yapı gereksinimini karşılamak ve karayolu ile denizyolu taşıma ağını güçlendirmek için geleceğin inşaat mühendislerini yetiştirmek. 


MÜFREDATIN YAPISI: ilk yıl matematik, fizik, kimya gibi temel bilimler dersleri verilir. 

İkinci yıl matematiğin yanı sıra uygulamalı mekanik, malzeme davranışı, mukavemet ve topografya gibi derslerle mühendislik kavramlarına giriş okutulur. Daha sonra yapı mekaniği, zemin mekaniği, akışkanlar mekaniği, ulaşım gibi meslek dersleri ile bilgisayar uygulamalarına ağırlık verilir. 


SAHİP OLUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER: Temel matematik ve fizik konularına ilgi, dizayn yapmaktan zevk alma, yüksek yaratıcı gücü. 


MEZUNLARIN ÇALIŞMA ALANLARI: İnşaat mühendisleri şantiyelerde, dizayn bürolarında ve araştırma merkezlerinde > çalışabilirler. Köprü, baraj gibi büyük projelerden yol dizaynına ve trafik kavşaklarının sinyalizasyonuna kadar geniş bir yelpazedekj projelerde yer alabilirler. Ülkemizde yürürlüğe...