4 mali destek programı için 28 milyon liralık bütçe ayrıldı!
Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. 2015 yılında proje teklif çağrısı yöntemiyle verilecek desteklere ilişkin olarak 4 mali destek programı için 28 milyon TL bütçe ayrıldı.
KARACADAĞ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Şanlıurfa'da yapıldı. Toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehır Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya'nın katılımıyla Şanlıurfa'da yapıldı. Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına da Daire Başkanı Necati Pirinçcioğlu katıldı.
Toplantıda; Aralık 2014 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ile devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumları ele alındı. Toplantı ile ilgili olarak Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığınca yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi Ajansımız tarafından her yıl hazırlanan programlar çerçevesinde proje teklif çağrısı usulüyle başarılı olan projelere mali destek (hibe) venlmektedir. 2015 yılında da Hükümetimizin benimsediği ulusal plan ve stratejilere, Bölge Planında belirtilen temel amaç ve önceliklere uygun olarak yeni proje desteklen verilecek. Ajansımıza ait 2015 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi, 19 Aralık 2014 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı denildi.
Çalışma Programı ve Bütçe çerçevesinde 2015 yılında proje teklif çağnsı yöntemiyle verilecek desteklere ilişkin olarak 4 mali destek programı hazırlandığı belirtilen açıklamada. "KOBİ Mali Destek Programı, Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı, Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı. Bu programlar için 28 milyon TL bütçe aynldı. Bu programlarla. Bölge Planı'nda belirtilen amaç ve önceliklerle uyumlu olarak Bölgemizde imalat sanayi, turizm ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki KOBİ'leri geliştirerek yeni istihdam olanakları oluşturmak ve Büyükşehir statüsüyle yeni bir gelişme ivmesi kazanan Diyarbakır ve Şanlıurfa'da sanayi, turizm ve kentsel altyapıyı iyileştirmek amaçlanmaktadır' diye belirtildi.
Bu programlara yönelik proje başvurulan için 12 Ocak 2015 tarihinde teklif çağrısı ilan edileceği kaydedilen açıklamada. "Programlann detayları, kimlerin başvurabileceği, destek miktarları, başvuru ve değerlendirme usullen ile ilgili olarak Bölge kamuoyunu bilgilendirmek için Ocak ayında hem Diyarbakır. hem de Şanlıurfa'da bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir.' Toplantıda; Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Diyarbakır ve Şanlıurfa ile ilgili olarak yaptırılan araştırma sonucu hazırlanan Yaşam Kalitesi Analizi Raporu Yönetim Kuruluna sunularak Yönetim Kurulu'nun değerlendirme, görüş ve önenlennin alındığı ifade edilen açıklamada, 'Araştırma kapsamında; Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde hane halkı anketleri yapılmış olup; toplam 30 ilçede 3.000 denek ile görüşülmüştür. Diyarbakır'da 17 ilçede 1.500, Şanlıurfa'da 13 ilçede 1.500 anket görüşmesi yapılmıştır. İstatistik veri setinin oluşturulması için gerek TÜİK verileri, gerekse de Bölge, il ve ilçe düzeyinde kurum ve kuruluşlarla resmi yazışmalar sonucu elde edilen veriler derlenmiştir. Ankete dayalı veri seti ile istatistik? ven seti uyumlaştırılarak il ve ilçe düzeyinde yaşam kalitesi endeksleri oluşturulmuş ve rapor hazırlanmıştır. Aynca, veri setlerine dayanılarak interaktif haritalar oluşturulmuş olup hem haritalar hem de rapor Ajansımızın web sitesinden yayınlanarak ilgililenn kullanımına açılacaktır'
Öz Diyarbakır