Kent Haberleri

4 şehir için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bugünkü 32613 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararları ile Konya, Sakarya, Bursa, ve Afyonkarahisar'da çeşitli enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılması için karar verildi. İşte o kararlar...

Konya, Sakarya, Bursa, ve Afyonkarahisar'da çeşitli enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılması için karar verildi. Söz konusu konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları bugünkü 32613 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan kararlara göre, Konya'da kurulacak olan Mavi Hidroelektrik Santrali (HES) Yardımcı Kaynak güneş enerji santrali (GES) elektrik üretim tesisi için gereken bazı gayrimenkuller, tapuda Hazine adına tescil edilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.

Ayrıca Konya dışında Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde yer alan 4. Grup linyit madeni işletme ruhsatlı sahada üretime devam edilebilmesi için gerekli bazı taşınmazların Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Diğer bir taraftan, Sakarya'nın Adapazarı ve Bursa'nın Karacabey ilçelerinde kompresör istasyonu projeleri için bazı gayrimenkuller ve inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı için ihtiyaç duyulan gayrimenkullerin mülkiyet ya da daimi/geçici irtifak hakkı kurulmak suretiyle Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

 

Eskişehir ve Konya’da Hazine’ye ait 13 adet arsa ve arazi satılıyor

Çiftçilere son dakika müjdesi! Hayvan başına 1.000 TL'ye varan destek ödemesi verilecek! 

Kalamış Yat Limanı'nda en yüksek teklifi veren Vahit Karaarslan özelleştirme idaresinden bir ihale daha aldı!