31 / 08 / 2024

40 TL'ye ev sahibi olma şansı!

40 TL'ye ev sahibi olma şansı!

Kriz nedeniyle düşen ev fiyatları evlerini satmak isteyenleri yeni yöntemlere zorluyor.



Avrupa'da ev sahipleri önce bir bilgi yarışması düzenliyor, ardından da kazananlar arasında kura çekerek ev satıyor. Çekiliş biletlerinin 40 TL olduğu yarışma yoğun ilgi görüyor.

Üç odalı, iki banyolu, büyük bir oturma odasına sahip Münih yakınlarındaki bir evi sadece 19 euro'ya (40 TL) satın alma şansı sunan yarışmanın ilginç bir formatı var.

Evin sahibi Volker Stiny'nin aklına gelen fikir aslında bildiğimiz piyango çekilişinden başka bir şey değil.

Yarışma için bilet basan Stiny, 19 euro'dan satışa çıkardığı biletlerden tam 48 bin adet bastı.

Yarışmacılar, aldıkları biletlerle internet üzerinden bir bilgi yarışmasına katılacak. İlk 100'e girmeyi başaranlar finale kalacak. Finalistler arasında yapılan çekilişle bir kişi evin sahibi olacak.

Kurada kazanan yarışmacı sadece 19 euro karşılığında bir eve kavuşurken, evi satışa çıkaran Stiny de bu işten çok kârlı çıkmış olacak.

Şimdiye kadar 30 bin biletin satıldığı yarışmayla ilgili bazı çekinceler de var. Çekilişin kumar karşıtı yasaları ihlal ettiği öne sürülüyor.

Bu evi normal yollarla satışa çıkarırsa şu ana kadar eline geçen para kadar kazanamayacağını söyleyen Stiny, başkalarına bu yöntemi uygulamamalarını tembihliyor.

Piyango ile ev sahibi olmak yeni bir emlak alım modeli olabilir. Çünkü Stiny'nin yöntemi ilk defa uygulanmıyor.

Avusturya'da da bir ev kura yoluyla satıldı. Evi kazanan sadece 99 euro ödedi. Evin ilk sahibi ise cebine 600 bin euro koydu.

CNN Türk

Geri Dön