28 / 04 / 2024

400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi Nisan'da açılıyor!

400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi Nisan'da açılıyor!

Yalovalıların merakla beklediği depreme dayanıklı hastanenin inşaatında son aşamaya gelindi. 400 yataklı hastanenin Nisan'da tamamlanması planlanıyor.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sağlık Bakanlığı tarafından 2019'da 233 TL'ye ihale edilen Yalova Devlet Hastanesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray söz konusu hastanenin 400 yataklı planlanmasına rağmen gerektiğinde hastanenin 615 yatak kapasitesine çıkarılabileceğini kaydetti.

Emrah Eray konuyla ilgili olarak yaptığu açıklamada söz konusu tesiste 97 yoğun bakım yatağı, 140 poliklinik, biri hibrit 17 ameliyathanenin yer alacağını kaydetti.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Eray, "Kısacası yeni hastanemiz Yalova ilimize yakışır, bakanlığımızın son standartlarına uygun üçüncü basamak sağlık hizmeti vermeye uygun bir hastane olarak faaliyete geçecek." şeklinde konuştu.

400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi Nisan da açılıyor!

Eray, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bakanlığımızın kabul aşamasıyla nasip olursa nisan ayı içinde taşınma işlemlerini başlatıp Yalova'mıza çifte bayram yaşatma ümidi içindeyiz. Kovid-19 salgını nedeniyle en sıkıntılı dönemden geçmemize rağmen başta ilimizdeki sağlık çalışanlarının özverisi ve altyapımızın müsaitliği sayesinde, sürecin başladığı tarihten itibaren bir hastamızı bile dışarıya göndermedik. Yeni hastanemizle geleceğin planlanması ve daha önce olmayan hizmetlerin de bu hastanemizde verilmesi sağlanacak. Kentimiz deprem bölgesinde yer alması nedeniyle yeni hastanemiz önemli donanımlarla inşa edildi. Bu binamızda 497 deprem izolatörü mevcut. Mühendis arkadaşlarımız bu konuyu daha iyi bilirler ama bu bina açıldığı zaman Yalova'nın en güvenli binası olacak. Hatta 8-8,5 büyüklüğünde deprem anında dahi buradaki hiçbir hizmetimizin aksamayacağının garantisini verebiliriz."
 

TOKİ Yalova'da 304 konutluk yeni proje inşa edecek!


Geri Dön