Sektörel

44. Yapı Fuarı başladı!

Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri arasında bulunan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörünün, yerli ve yabancı temsilcilerin iş birliği platformu Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bugün başladı... 26 Mart'a kadar devam edecek olan fuar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılıyor

Son zamanlarda gündemden düşmeyen inşaat sektöründe katma değer yaratan, sektöre yeni iş fırsatları yaratan ve sektörün merakla beklediği vYapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı. 

26 Mart'a kadar devam edecek olan fuar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Sektörün merakla beklediği fuarla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre,  Ortadoğu, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgenin en büyüğü olan, dünyada ise ilk 5'te yer alan söz konusu fuar, 4 gün boyunca tüm dünyadan ziyaretçilerini ağırlayacak.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Hyve Group tarafından gerçekleştirilecek olan  Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, yeni iş, ortaklık ve satın alma fırsatları da yaratıyor. 

Peki merkala beklenen fuarda ne kadarlık iş hacmi yaratıldı? İşte detaylar...

Geçtiğimiz yıl 1 milyar Euro'luk iş hacmi yarattı

Resmi olarak açıklanan verilere göre, geçtiğimiz sene toplamda 1 milyar Euro’luk iş hacmi yaratan fuar, dünyanın dört bir tarafından satın alma profesyonellerini yerli üreticilerle hibrit yaklaşımlarla bir araya getirdi.

Yapı Fuarı – TurkeyBuild Istanbul Direktörü Banu Keskin merakla beklenen fuarla ilgili olarak şunları söyledi:  “Fuarımızın hinterlandı; batıda ve doğuda Balkanlara ve Bağımsız Devletler Topluluğu’na, güneyde ise Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya kadar uzanıyor. Bu etki alanı ile dünyada sektöründe en büyük 5 fuar arasında yer alan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, ihracat kaleminde önemli paya sahip fuarlar arasındadır"

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, Etkinlikleriyle Sektöre Yön Verecek!