Sektörel

44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarı şeklinde nitelendirilen 44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı. Fuara 45 binden fazla ziyaretçinin katıldığı belirtildi... gerçekleştirilen, 1 milyar avroya yakın iş hacmi ortaya çıkan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 23-26 Mart tarihlerinde küresel yapı ve inşaat sektörünün bütün temsilcilerini megakent İstanbul'da bir araya getirdi ve fuara, 17 ülkeden 320 katılımcı katılarak 200'ü aşkın ürün grubunu görücüye çıkardı

Geçen sene 4. gerçekleştirilen, 1 milyar avroya yakın iş hacmi ortaya çıkan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 23-26 Mart tarihlerinde küresel yapı ve inşaat sektörünün bütün temsilcilerini megakent İstanbul'da bir araya getirdi ve fuara, 17 ülkeden 320 katılımcı katılarak 200'ü aşkın ürün grubunu görücüye çıkardı. 

Geçen seneye göre ziyaretçi sayısını yüzde 171 oranında, yabancı ziyaretçi rakamını da yüzde 191’den fazla yükselten küresel iş birliği ve bilgi paylaşım platformu Yapı Fuarı, 8 bin 232’si yabancı olacak şekilde 157 ülke genelinden toplamda 45 bin 731 ziyaretçiyi megakent İstanbul’da ağırladı. 

Peki Yapı Fuarı'na kaç alıcı katıldı? Yabancıların Yapı Fuarı'na ilgisi nasıl oldu? Yapı Fuarı'nda neler konuşuldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

400’den fazla yabancı alıcı Yapı Fuarı’na katıldı

Fuar, katılımcıların ve ziyaretçilerin yoğun ilgisine ek olarak yabancı satın alma profesyoneli ve yatırımcıların da radarında oldu. 

Üst düzey, güçlü karar vericiler Hyve Grup tarafından Türkiye’ye “VIP Hosted Buyer” programı çerçevesinde çağrıldı. Kanada, İrlanda, Şili, İspanya, Danimarka, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İsviçre, Katar ve Yunanistan ilk sırada yer alacak şekilde fuarda, 60 ülke genelinden 400’e yakın satın alma profesyoneli ve yatırımcı, yeni iş birliği fırsatları amacıyla yerli iş ortaklarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Fuar kapsamındaki görüşmeler hem fiziksel hem de çevrimiçi iş birliği platformu Hyve Connect aracılığıyla düzenlenirken, fuar, küresel yapı ve inşaat sektörü kapsamında güçlü bir geri dönüş sinyali paylaştı. 

Profesyonellere sağladığı iş birliği ve bilgi paylaşımı fırsatları ve gerçekleştirdiği etkinliklerle yalnızca Türkiye ve bölge için değil, dünya için de sektörün gidişatına etki eden Yapı Fuarı, çevre, enerji ve sürdürülebilirlik konularını odağına alırken, yine sektörün geleceğine yönlendirdi.

Yapı Fuarı'nın ev sahibi olduğu ve bu sene ilk defa fiziksel şekilde gerçekleştirilen ZeroBuild Summit’22 – Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, “Change Starts Here!” (Değişim Burada Başlıyor!) sloganıyla düzenlendi. 

Yapı Fuarı’nın başladığı günden son gününe kadar yoğun bir program akışında düzenlenen Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 4 gün boyunca 16 oturumda 100 civarında yerli ve yabancı konuşmacıya ev sahipliği yaptı. 

Türkiye’deki 2053 Net Sıfır Emisyon taahhüdünün hayata geçirilmesi için, ekonominin taşıyıcı sektörlerinden olan  inşaat malzemeleri ile teknolojileri ve yapı sektörünün görevleri ayrıntılı şekilde masaya yatırıldı. Sektör profesyonellerine ek olarak akademiden önemli isimlerin katılım gösterdiği zirvede; ısıtma, soğutma, aydınlatma gibi bir yapıda ihtiyaç olan bütün alanlarda çok düşük miktarda enerjiyle çalışan, bu ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynakları aracılığıyla karşılayan Sıfır Enerji Binalar’ın Türkiye, bölge ve dünyadaki potansiyel uygulama alanları, örnek uygulamaları ve küresel ekonomi ve çevresel yararlar ayrıntılı şekilde konuşuldu. 

Tekno-Girişimler Yapı Tech Garage alanında sektörle bir araya geldi 

Geçen fuarda ilk kez yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri sektöründe yeni hizmet ve çözümler ortaya çıkaran yerli girişimlere ev sahipliği yapan Yapı Fuarı, bu sene 2'nci defa, bu kez 13 adet start-up’ı, sektör temsilcileri ve profesyonelleriyle buluşturdu. Değişim Mimarı İnovatif Yönetim Danışmanlığı iş birliğiyle düzenlenen, Yapı Fuarı boyunca sektörün dijital dönüşümüne katkıda bulunan girişimcilere ev sahipliği yapan Yapı Tech Garage, 26 Mart tarihinde de “Maraton Sunumları”nı gerçekleştirdi. 

Girişimlere yeni iş birlikleri için zemin sunan Yapı Fuarı’nın Yapı Tech Garage alanında; artırılmış gerçeklik, karma gerçeklik, sanal gerçeklik, yapay zeka, sektör paydaşları arasında ilişki yönetimi, dijital alanlar, veri bilimi,  eğitim teknolojisi, render, ödeme yönetimi, pasif ev tasarımları ve yeni nesil yapı ürünleri gibi konulara ilişkin girişimler, tasarımından bina teslim aşamasına kadar mühendislere, mimarlara, üreticilere, proje yöneticilerine, geliştiricilere, yüklenicilere, pazarlamacılara ve kullanıcılara farklı imkanlar sağladığı teknolojileri görücüye çıkardı.

Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri verildi

44. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un geleneksel Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri, fuarın 2'nci gününün bitiminde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. Fuarda, stant dizaynında markalarını ve ürünlerini ziyaretçiler için bir çekim noktası haline getiren kurumlar, ‘Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri'nde birbirleriyle yarıştı. Sektörün en değerli tasarımcısı, iç mimarı, mühendisi ve profesyonellerinden meydana gelen bağımsız jüri üyeleri tarafından değişen kriterlerin değerlendirmeye alındığı yarışmada; ürünle kurdukları bağlantı, ürünün belirtilmek istenen özelliklerinin en iyi şekilde uygulanması, 3 boyutlu tasarım nesnesi şeklinde yapılması, görsel malzemelerdeki estetik, standın modülerliği ve yeniden farklı mekanlarda kullanılabilirliği göz önünde bulunduruldu. Altın Mıknatıs Stant Tasarımı Ödülleri kapsamında birinci Samet Kalıp Ve Madeni Eşya San. Ve Tic. A.Ş, ikinci Arkitech İleri Yapı Teknolojileri İnşaat İmalat Sanayi Ve Ticaret A.Ş., üçüncü Sever Makine Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Mansiyon Ödülü Kızılay Sistem Yapı A.Ş. Hyve Group Teşvik Ödülü Emek Kapı Sistemleri, Standında En İyi Teknoloji Çözümleri Sunan Firma Ödülü Inohom Akıllı Ev Sistemleri, Standında En Yaratıcı Kimlik Tasarımı Sunan Firma Ödülü ise Glulam Sa olarak belirlendi.

Yapı Fuarı, Dünyaca Ünlü, Ödüllü Mimar Bram Aerts'ı Ağırladı

Belçika’daki lider mimarlık ofislerinden olan TRANS architectuur - stedenbouw’un Kurucu Ortağı Bram Aerts, 44. Yapı Fuarı çerçevesinde konferans vermek amacıyla megakent İstanbul'a geldi. Kısa bir sürede TRANS, çok beğenilen Flaman mimarlık ofisleri listesinde neslinden önde güçlü bir itibara sahip olan; mimarlık ofisi, kentlerin sürdürülebilir olarak iyileştirilmesi amacıyla bir dizi çığır açan dönüşüm projesi üzerinde çalışmalar sürdüren Aerts, yapılı çevreyi dönüştürerek tekrar yorumlamak, yıkıma, açık alan işgaline ve inşaat sektörünün egemenliğine karşı kökten çözüm stratejisine ilişkin çalışmalarını Yapı Fuarı’nda açıkladı. 

Usta Mimarlar ve Malzeme Uzmanlarıyla Özel Fuar Turları

Etkileşime öncelik veren ve böylece de diğer fuarlardan farklılık gösteren Yapı Fuarı, Yapı Master Class – Mimari Ustalık Sınıfları 4. senesinde, “Çevreye Duyarlılık ve Mimari Tasarım” ile “Ölçekler Arası Parametrik Tasarım” temalarında gerçekleştirildi. Yüksek mimarlar Durmuş Dilekci, Şule Ertürk, Buşra Al, Volkan Taşkın ve Dr. Cenk Dereli’nin eşlik ettiği turlar kapsamında katılımcılar; çevreye duyarlı projeler, sürdürülebilir mimarlık, yenilikçi tasarım ile teknoloji trendleri ve enerji etkin yapı malzemeleri üzerine mimarlar ile konuşmalar gerçekleştirirlen, stant ziyaretleriyle eşi benzeri olmayan bir tecrübe yaşayarak yerinde uygulamalı ürünleri de öğrenmek için fırsat yakaladı. 

Fuar katılımcısı şirketlerin bulunduğu Yapı Sahnesi ise güncel trendler, yeni ürün ve teknolojiler, yeni iş birlikleri, yapı sektöründe markalaşma ve müşteri deneyim modelleri sürdürülebilirlik, Ar-Ge yatırımları, rekabette farklılaşan ticari anlaşmalar, iş geliştirme modeller temaları kapsamında konuşmalar düzenledi.

45. Yapı Fuarı Cumhuriyet’in 100. Yılına Hazırlanıyor

Cumhuriyetin 100. senesinde 45. gerçekleştirilecek Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul ise şimdiden gelecek sene için çalışmalarına start verdi. 4 gün boyunca oldukça yoğunlukla düzenlenen iş birliği görüşmeleri neticesinde, bu sene 17 ülkeden fuara katılım gösteren toplam 320 katılımcının hepsi, 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde TÜYAP’ta yabancı yatırımcılar ile bir araya gelmek için fuar esnasında yerlerini ayırttı. Kazanılan bu başarıyla beraber Hyve Grup, 2023'te 1,5 milyar avroluk iş hacmi meydana getirmeyi planlıyor.

İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu: Yapı Fuarı’na gösterilen ilgi sektöre umut verdi!

44. Yapı Fuarı başladı!