İhale

472 kamu arazisi 24 ay vadeyle satışa çıktı! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde fırsat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 şehirde toplam 472 araziyi satışa çıkardı. İşte yatırımcıların yakın markajına aldığı o araziler...Söz konusu bu arazilerin 169 tanesi mega kent İstanbul'un Beylikdüzü, Maltepe, Büyükçekmece, Bakırköy, Arnavutköy, Başakşehir, Pendik, Çatalca, Sancaktepe ve Şile ilçelerinde bulunuyor

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 şehirde toplam 472 kamu arazisini satıyor. Söz konusu bu arazilerin 169 tanesi mega kent İstanbul'un Beylikdüzü, Maltepe, Büyükçekmece, Bakırköy, Arnavutköy, Başakşehir, Pendik, Çatalca, Sancaktepe ve Şile ilçelerinde bulunuyor. Mega kent İstanbul dışında Aydın, İzmir, Muğla ve Antalya’nın turistik bölgelerinde bulunan araziler de satılıyor.

Peki yatırımcıların merakla beklediği ihale ne zaman? Arsalar için kaç taksit yapılıyor? İşte detaylar...

Yatırımcıların yakın markajına giren arazilerin açık artırma ile 5 Nisan 2022 tarihinde satılacağı açıklandı. Söz konusu arsalar için 24 ay vade yapılacağı bildirilirken, peşinat oranının ise yüzde 25 olduğu belirtildi.

KANAL İSTANBUL'A YAKIN

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a en yakın mahalleler arasında yer alan İstanbul Arnavutköy’deki Haraççı Mahallesi’nde de toplam 97 arsa satışa çıkarıldı. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, milyonlarca TL bedelle satılacak olan bu arsaların yüzde 94’ü imar planlarına “konut alanı” olarak işlendi. Yine verilen detaylara göre iki tanesinin “ticaret ve konut alanı” ve birinin de “ticaret-turizm-konut alanı” olarak işlendiği bildirildi.

TURİZM ŞEHİRLERİNDE ARSA FIRSATI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kamu arazileri arasında tatilcilerin gözdesi turizm bölgelerinde yer alan araziler de mevcut. Satışa çıkarılan arazilerde tatilcilerin gözdesi Antalya'nın Aksu ilçesinde konut alanı olduğu bildirilen toplam iki arazi, Manavgat'ta 13 ve Konyaaltı'ndada bir arazi satılıyor. Yine aktarılan detaylara göre, Aydın Didim'de üç ve Kuşadası'nda ise toplamda 3 arazinin satılacağı bildirildi.

Yine tatilcilerin gözdesi arasında yer alan İzmir Çeşme’de ise tam 32 arazi satılırken, Muğla  Milas’ta 5, Bodrum’da üç, ve Ortaca da da 1 arazi satılıyor.
 

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 844 konutluk yeni proje geliyor!

Kanal İstanbul iptal edilmedi! 1 ihalesi iptal!

Emlak Konut GYO'dan Avcılar Firuzköy'e 5 bin 785 konutluk yeni proje!