29 / 04 / 2024

5 yıldızlı otel arazisi için teklif yağıyor!

5 yıldızlı otel arazisi için teklif yağıyor!

Gürallar ve Karaca Grubu Kuyumcukent’te 5 yıldızlı otel arazisi için rakip oldu



Bahçelievler’de 180 dönüm üzerinde AVM, kuyumcu atölyeleri ve ofis bloklarından oluşan Kuyumcukent projesinde satışa çıkarılan 7 parsel arasında yer alan 5 yıldızlı otel arazisine, Gürallar’dan Karaca Grubu’na 10’un üzerinde yerli ve yabancı grup teklif getirdi. 55 bin m2 inşaat alanlı, bölgede ruhsatı olan tek otel arazisiyle, Türkiye’ye ilk kez girecek Körfez ve Avrupalı fonların da ilgilendiği belirtiliyor. 3 Eylül’e kadar tekliflerin toplanacağı ve referandumdan sonra açık artırmayla ihaleye çıkarılacak arazinin rayiç bedeli ise 22.5 milyon dolar.

KUYAŞ Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları şirketi tarafından Bahçelievler’de 180 dönüm üzerinde inşa edilen ve 800 kuyumcuya ev sahipliği yapan Kuyumcukent projesinde teklif alma yoluyla satışa çıkarılan 7 parsel arasında yer alan 5 yıldızlı otel arazisi, yerli ve yabancı grupların gözdesi oldu.

55 bin m2 inşaat alanı bulunacak arazinin bölgede ruhsatı bulunan tek otel arazisi olması yatırımcı ilgisini artırırken, aralarında Gürallar ve Karaca’nın da bulunduğu porselen şirketleri ile Türkiye’ye ilk kez girecek Körfez ve Avrupalı fonlar, araziye teklif getiren 10’un üzerinde grup arasında yer aldı. Firma yetkilileri, tekliflerin toplanma tarihinin 3 Eylül’e kadar süreceğini, tekliflerin bayram sürecinde değerlendirilip arazinin referandum sonrasında açık artırmayla ihaleye çıkarılacağını bildirdi.

6 parselde ticari blok var

11 bin metrekare arazide 55 bin metrekare inşaat alanlı 5 yıldızlı 450 oda kapasiteli otel yapmaya müsait arazinin rayiç bedeli 22.5 milyon dolar olarak belirlendi. Ancak açık artırmada bu rakamın 34 milyon dolara çıkması bekleniyor. Kuyumcukent’in İstanbul Atatürk Havalimanı’na sadece 2 km., Ataköy Marina, İDO iskelesi ve Esenler Otogarı’na ise 10 dk. uzaklığının bulunması da otel arazisini avantajlı kılıyor.

Projede satışta olan bölümde otel arazisinin de içinde olduğu ve toplam inşaat alanı 281 bin metrekare olan 7 parselin yer aldığı toplam 42 bin 789 metrekarelik bir arazi bulunuyor. Otel arazisinden kalan 6 parseldeki 31 bin metrekarelik arazide ise yine teklif usulüyle satışa çıkarılan ticari alanlar bulunuyor.

Toplam 180 bin dönüm arazi üzerinde inşa edilen ve toplam inşaat alanı 902 bin metrekare olan Kuyumcukent’te 390 bin metrekare alanda 60 bin metrekarelik atölyeler ve alışveriş merkezinden oluşan bölümün inşaatı ise 4 yıl önce teslim edildi. Kiralamaları süren bu bölümde 800 kuyumcu faaliyet gösteriyor. Kuyumcukent’te ayrıca inşaatı devam eden ve kiralanabilir alanı 230 bin metrekareden oluşan 2 ofis bloğu var. Ocak ayında teslimatı yapılacak bu iki blokta ise ofislerin yüzde 65’i satılmış. Kalan ofislerde ise metrekare fiyatları bin 280 ile 2 bin 880 dolar arasında değişiyor. Merkez Bankası’nın Avrupa Para Transfer Merkezi’nin de yer alacağı ofisler birçok yerli ve yabancı finans kuruluşuna da ev sahipliği yapacak.

Kolluk kuvvetleriyle alarm izleme merkezi var

KUYUMCUKENT’in çevresi ve iç ortak alanları 7 gün 24 saat kameralarla izleniyor ve görüntüler kayıt altına alınıyor. Kompleksin güvenlik sistemi ayrıca, alarm ihbar sistemleri ve silahlı/silahsız güvenlik personeli ile destekleniyor. Bütün giriş-çıkış noktalarında akıllı sistemler ile giriş ve çıkış kontrolleri gerçekleştirilen projede güvenlik hizmetlerini yürütmek üzere tüm yasal izinler alınmış. Kolluk kuvvetleri ve diğer acil müdahale birimleriyle koordinasyon ve işbirliği içerisinde faaliyet gösteriliyor. Bunun yanı sıra, projede bağımsız bölüm içlerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla kompleks içinde bir alarm izleme merkezi kurulmuş.

Mimart Çorlu’da Ekim’e kadar 666 TL taksitle ev alma imkanı veriyor

Mimart Yapı, Çorlu’da başlattığı Armada City projesi için 25 Ağustos itibarıyla başlayan ve Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olan yeni bir kampanya yürütüyor. Yoğun ilgi gören kampanya sonucu Armada City ilk etapta bulunan 995 dairenin yüzde 98’i, Armada City Plus’ta bulunan 1.036 dairenin ise yüzde 40’ı satıldı. Bu kampanya için kendi özsermayesini kullanan şirket, 120 aya kadar kendi bünyesinde aylık yüzde 0.90 faiz oranı ile kredilendirmekle birlikte tüketicilere aylık 666 TL’den başlayan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı veriyor. Kefil ve masraf gerektirmeyen kampanya kapsamında kullanılan kredi vadesi süresince her ay sabit taksit ile ödeme imkânı, peşinatın yüzde 15’lik kısmının sözleşme sırasında, yüzde 10’luk bölümünün ise Aralık 2011’de ödenmesi gibi ödeme kolaylıkları da uygulanıyor.

Ertelenen peşinatın erken ödenmesi durumunda veya yüzde 15 üzerinde ödenen peşinatlara da ekstra avantajların sunulduğu projede 64-75 m2 1+1’ler 65 ile 73 bin lira, 110 m2≤ 2+1’ler 106 bin lira, 131.5 m2≤ 3+1’ler 127 bin, 144.5 m2≤ 3+1’ler 139 bin TL, 177 m2≤ 4+1’ler de 170 bin liradan satılıyor. Çorlu’nun en büyük konut projesi olan Armada City, 106 bin 126 m2 alan üzerinde, 11 katlı 37 blokta toplam 1.831 daireden oluşuyor.

Bosphorus City yurtdışında belgesele konu oldu

Sinpaş GYO’nun Halkalı-K.Çekmece‘de projelendirdiği Türkiye’nin ilk temalı konut projesi Bosphorus City, “mimarisiyle” Fransız-Alman kültür kamu kanalı Arte TV için çekilen “Bosphorus” isimli belgesele konu oldu. Yönetmen Albert Knetchel tarafından çekilen 5 bölümlük belgesel, 27 Eylül’den itibaren 5 gün süreyle yayınlanacak. Haziran ayında çekim için Türkiye’ye gelen 4 kişilik belgesel ekibi ilk olarak Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ile biraraya gelerek, İstanbul Boğazı ve Bosphorus City projesi hakkında bilgi aldı. “Bosphorus” belgeselinin Boğaz konusunda yapılmış en geniş kapsamlı çalışma olacağını vurgulayan Arte TV Editörü Gabriele Ohl, “Belgeselin Boğazda mimari, Boğazda gençlik, Boğazda kadın, Boğazda ulaşım ve trafik ve Boğazda gece hayatı olmak üzere 5 ayrı konu başlığı ve bölümü olacak. Bosphorus City’e ‘Boğaz’da Mimari’ konu başlığı altında yer vereceğiz. Belgesel 27 Eylül’de 5 gün üst üste her akşam saat 19.30’da yayınlanacak” dedi. VATAN/Nihal YUVACAN


Geri Dön