Ekonomi

50 yıllık Dünya devi firmadan kötü haber. Resmen iflas başvurusu yaptılar

Dünyadaki dev firmalar arasında yer alan bir kozmetik firmasından müşterilerini üzen kötü bir haber geldi... 50 yıllık kozmetik devi firma, iflas başvurusunda bulundu.

Dünya genelinde son dönemde devam eden büyük ekonomik kriz, çıtasını artırarak etkisini sürdürüyor... Bu ekonomik kriz son olarak dünya devi bir kozmetin firmasının iflas başvurusunda bulunmasına neden oldu. 

Avon, yaşadığı bu finansal zorluklar karşısında İflas Kanunu'nun 11. Bölümü kapsamında iflas koruması başvurusunda bulunarak, borçlarını ve dava yükümlülüklerini yeniden yapılandırmayı amaçlıyor. Şirket, bu hamleyle birlikte mali yükümlülüklerini düzenlemeyi ve operasyonlarını sürdürebilmek için gerekli adımları atmayı hedefliyor.

ABD DIŞINDAKİ OPERASYONLARINI SÜRDÜRÜYORLAR

Avon, iflas başvurusuna rağmen ABD dışındaki operasyonlarına devam edeceğini açıkladı. Avrupa, Asya ve Latin Amerika'daki faaliyetlerini yeniden yapılandırmaya odaklanacak olan şirket, bu bölgelerdeki müşterilerine hizmet sunmaya devam edecek. 2022 yılında bir davada bir kadına 50 milyon dolardan fazla tazminat ödenmesi, şirketi büyük bir mali krizin eşiğine getirdi ve iflas başvurusunu kaçınılmaz hale getirdi. Avon, toplamda 386 dava ve 1 milyar dolardan fazla borcun etkisi altında bu kararı aldı. 

DESTEKLEYİCİ ADIMLAR

Avon'un operasyonlarını 125 milyon dolara geri almayı kabul eden Brezilyalı kozmetik şirketi Natura, bu süreçte markanın faaliyetlerini sürdürebilmesi için 43 milyon dolarlık finansman sağladı. Natura'nın bu desteği, Avon'un uluslararası büyüme stratejilerini desteklemek ve yeniden yapılandırma sürecini kolaylaştırmak amacıyla atılmış önemli bir adım olarak görülüyor