Sektörel

500 bin dolarlık dairelere 12 kat talep oldu

82 dairelik ''Levent Loft Bahçe'' projesine, binin üzerinde ön talep geldi.

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile Ülker Grubu'na bağlı Sağlam İnşaat'ın hayata geçirdiği, 82 dairelik ''Levent Loft Bahçe'' projesine, binin üzerinde ön talep geldi. Merkezi konumu nedeniyle büyük ilgi gören projede, daire fiyatları 510 bin dolardan başlıyor.

Eski fabrika ve depo binalarının yaşam alanına dönüştürülmesi projesi olan "Loft" konseptinin ilk örneği 144 konutluk "Levent Loft" projesi yoğun ilgi görmüştü. Bu nedenle projenin yanı başındaki 2 bin metrekarelik alanı satın alan ortaklar, 23 kat ve 82 konuttan oluşması planlanan "Levent Loft Bahçe" projesini hayata geçirmişti. Büyüklükleri 100-210 metrekare arasında değişen 16 farklı tip daireden oluşan Levent Loft Bahçe projesinde satışlar, geçen perşembe günü başladı. Projenin 2009 Eylül'ünde teslim edilmesi hedefleniyor.

Mimari konsepti ile detay projesi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen Levent Loft Bahçe projesinin tanıtımında konuşan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, rezidans projelerinin en ayırt edici özelliğinin iş yerlerine yakınlığı olduğunu belirterek, "İnsanlar işyerlerinin yakınında rezidans varsa oradan daire almak istiyor. Bu nedenle konutlarımızı mümkün olduğunca üst gruba yönelik değil, orta gruba yönelik tasarladık. Levent bölgesindeki işyerlerinde çalışan insanlara hitap edecek tarzda konutlarımızı 100 metrekare olarak inşa ettik" dedi.