12 / 05 / 2024

500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor! Artan fiyatlar engel olamadı!

500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor! Artan fiyatlar engel olamadı!

Artan fiyatlara karşın 500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor. Bu okulların mezunlarına sağlanan yurtdışı olanağı, talepleri artırdı.



YABANCI ÖZEL OKULLARA KAYIT 6-7 KAT ARTTI

Yabancı özel okullardaki artışlar her geçen gün artarken, özel okullara 6-7 kat üstünde öğrenci ön kayıt yaptırdı.

Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği yönetim kurulu üyesi Aslıhan Özenç bu yıl yabancı liselere olan talep artışını velilerden aldıkları bilgilere göre değerlendirdi.

500 bin TL ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor! Artan fiyatlar engel olamadı!

Aslıhan Özenç, Veliler, Türkiye’de özel okullar ve devlet liselerinde yabancı dil eğitimine verilen önemin düştüğünü söyleyerek ''Eğitim kalitesine olan inanç azalıyor. Eğitimde kalite ve öğretmen yatırımı yerine öğrenci konforu ve kampüse yatırım yapan özel okullar yerine daha köklü ve refah seviyesi yüksek yabancı liseler tercih ediliyor.

Velilerin yabancı okulları tercih etmelerinin en temel sebeplerinden birisi de ana dillerinde ücretsiz eğitim veren İtalya, Almanya, Fransa gibi ülkelerde devlet üniversitelerinde çocuklarına düşük harç ücretleri ile üniversite eğitimi olanağı sunabilmek.

En köklü gerekçe, bu okullarda çocukların ikinci bir yabancı dil öğrenmesi, yurtdışında okuma imkânının artması ve dünya vatandaşı olarak yetişebilmesi.'' dedi.


Geri Dön