02 / 05 / 2024

6 bölge ihya olacak

6 bölge ihya olacak

Taksim'i, Boğaz'ı, sahili unutun... Kartal, Pendik, Ataşehir, Esenyurt, Başakşehir ve Silivri'ye dönün. Çünkü yeni Çevre Düzeni Planı ile yakın gelecekte bu 6 bölge en gözde ticaret ve konut alanları olacak.



Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde kabul edilen Çevre Düzeni Planı ile 6 ilçenin yıldızı parlıyor. "İstanbul'un Anayasası" olarak nitelendirilen plana göre Silivri, Kartal, Pendik, Ataşehir, Esenyurt ve Başakşehir, kentin en gözde ticaret ve konut merkezi haline gelecek.
Çevre Planı'na göre önümüzdeki günlerde Avrupa yakasında 9, Anadolu yakasında ise 7 ticaret ve hizmet merkezi açılacak. İnşa edilecek ticaret merkezlerinin konumları, hem limanlara, hem hava alanlarına hemde Tem otoyollarına yakın yerlerde konumlandırılacak.
TARİHİ DOKU BOZULMASIN
Çevre Düzeni Planı'na başta CHP'liler ve meslek odaları olmak üzere birçok kesim tepki gösteriyor. Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhçu, planın ulaşım, havza ve tarım arazilerine yapılaşma getireceğini savunuyor. Şube Başkanı Muhçu, planın ayrıca İstanbul Boğazı ve tarihi mekanlara da iş alanları kurulmasını öngördüğü gerekçesiyle karşı çıkıyor.
Plana itiraz edeceklerini söyleyen Muhçu, "Değişiklikler bazı çevrelerin talebiyle oldu. Planı alelacele Meclis'ten geçirdiler. Anlaşılan bazı kesimlere tahahhütler var. Bunu yasallaştırmak istediler. Ancak plan kendin tarihi dokusunu bozar" dedi.
Habertürk

Geri Dön