Kent Haberleri

6 şehirde 12 alan koruma altına alındı! Resmi Gazete'de yayımlandı: Antalya, Hatay'da aralarında!

Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı kararları kapsamında, Antalya'da 5, Erzurum ve Aydın'da 2, Hatay, Mardin ve Sivas'ta ise 1 alan koruma altına alındığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı kararları bugünkü 32608 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre, 6 şehirde 12 alan koruma altına alındı.

Bu kapsamda, Antalya'nın Kaş ilçesinde 3, Konyaaltı ilçesinde 2 nokta, Aydın ve Erzurum'da 2 alan, Hatay, Sivas ve Mardin'de 1 alan koruma altına alındı.

Koruma altına alanlarının 6'sının Hazine alanı olduğuna ve 6'sının da özel mülkiyette bulunduğuna kararda dikkat çekildi. 

Bunların yanı sıra, geçtiğimiz hafta da 32604 Sayılı Resmi Gazete'de yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararla 8 şehirdeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarılmıştı.

Karara göre, Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas illerindeki bazı alanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla orman sınırları dışına çıkarıldı. 

İşte o karar: 

"MADDE 1- (1) Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas illerinde bulunan ve ekli krokiler ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir.

(2) Birinci fikra kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır.

MADDE 2- (1) Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

Madde 3- (1) Bu karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."

 

Diğer yandan Orman Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında Adana, Ankara, Antalya,  İzmir  ve Muğla orman havacılık işletme müdürlükleri de geçtiğimiz hafta kuruldu. 

Söz konusu karar da Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Aktarılan detaylara göre; Orman Genel Müdürlüğünün taşra reşkilatında listede yer alan orman havacılık işletme müdürlüklerinin kurulmasına,  sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 340ıncı maddesi gereğinde karar verildiğinin altı çizildi.

200 metrekarelik villanın arsa hariç toplam maliyeti 4.3 milyon TL!

1 gram altın 3.500 TL, çeyrek altın 6 bin TL! Elinde altını olan da altın alacaklar da şimdi bu rakamlara bakın! 

Marmara 4.4 büyüklüğünde sallandı! Prof. Dr. Osman Bektaş, stres transferine dikkat çekti!