27 / 04 / 2024

6. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'na başvurular başladı!

6. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'na başvurular başladı!

Tasarımcılarla üretici firmaları buluşturan ''6. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması''na başvuruların başladığı bildirildi.



Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, OAİB organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı birliklerinin katkısıyla düzenlenen ''6. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması''na başvurular başladı. 

Lisans öğrencileri, uygulayıcılar dışında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin de başvuruda bulunabileceği bu yılki yarışmada 21 kategoride toplam 79 bin 500 lira ödül verilecek. 

Başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturarak yurt dışına ihraç edilebilir niteliklerde ürünler ortaya çıkarılmasına ön ayak olma amacını taşıyan yarışmaya bu sene ev, ofis, mutfak-banyo mobilyaları yanında ''akıllı mobilyalar'' kategorisi de eklendi. 

TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası, ve Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin desteklediği yarışmada, Prof. Önder Küçükerman'ın başkanlığını yaptığı, Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Ahmet Kaleli, Didem Çapa, Fatih Kıral, Murat Armağan ve Renan Gökyay'dan oluşan jüri yer alacak. 

Yarışmaya 17 Aralık tarihine kadar ''www.designforexport.org'' veya ''www.mobilyatasarimyarismasi.org'' web sayfalarından online olarak başvuru yapılabilecek. 

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri 15 Mart 2013 tarihinde verilecek. 

''Mobilya Oscarları'' ile anılmaya başlanan yarışmaya geçen yıl toplam 808 tasarım başvurusu oldu. 


AA


Geri Dön