02 / 05 / 2024

6 yılda 142 bin 600 derslik yapıldı

6 yılda 142 bin 600 derslik yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 6 yılda 142 bin 600 derslik yaparak, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını açıkladı



Çubukçu,  Ankara  Kazan'ın ilk özel okulu Samanyolu Cahit Şanal İlköğretim Okulu'nun da bulunduğu 6 eğitim kurumunun toplu açılışını yaptı. Yürütülen eğitim seferberliği ile derslik sıkıntısını aşmaya çalıştıklarını belirten Bakan, yoğun göçten dolayı hâlâ derslik sıkıntısı yaşayan yerler olduğunu söyledi.

Kazan Halk Eğitim Merkezi'ndeki törende konuşan Çubukçu, derslik başına düşen öğrenci sayısında hedeflerinin 30 kişilik sınıflar olduğunu vurguladı. Okullardaki teknolojik altyapı konusunda yaptıkları çalışmalara da değinerek, bugüne kadar 29 bin bilgi teknolojisi sınıfı kurulduğunu ve okullara 734 bin bilgisayar gönderildiğini aktardı. Nitelik ve nicelik olarak hedeflerinin Avrupa standartlarına ulaşmak olduğunun altını çizen Bakan, "Okullaşma oranlarımız hızla yükseliyor, ülkemizin geleceği olan gençlere yönelik umudumuz çoğalıyor. Bu umuda harç taşıyan değerli hayırseverleri şükranla anıyorum. Bu eğitim kurumlarından yarının güçlü Türkiye'sinin mimarı olacak öğrenciler yetişecek." dedi.

Toplu açılıştan sonra Samanyolu Cahit Şanal İlköğretim Okulu'na geçen Çubukçu, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Kendisini karşılayan anasınıfı öğrencilerini öptü, okuma yazmayı yeni öğrenen 1. sınıf öğrencilerinin elektronik (akıllı) tahtada el yazısıyla 'Sayın bakanımız okulumuza hoş geldiniz' yazmasını izledi. "Çocuklar el yazılarınız çok güzel, ben sizin gibi yazamam." diyerek çocukları övdü. Okul Müdürü Arif Çağlın, 390 öğrenci kapasiteli, halen 90 öğrencisi bulunan okulun 2 yıl içinde tam kapasite ile çalışmasını hedeflediklerini ifade etti. Laboratuvar ve konferans salonları bulunan okulun teknolojik altyapısı en modern imkanlarla donatıldı.
Zaman


Geri Dön