Kent Haberleri

60 dönümlük arsa satışıyla gündeme gelen Beykoz Belediyesi’nde şimdi de Çubuklu’daki taşınmazın ADD'ye tahsisi krizi!

Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine ilişkin teklifinin henüz komisyonda olmasına rağmen Beykoz Belediyesi’ne ait taşınmazın dernekçe kullanılmaya başlanması konuşuldu.

Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine ilişkin teklifinin henüz komisyonda olmasına rağmen Beykoz Belediyesi’ne ait olan taşınmazın dernek tarafından kullanılmaya başlanması konuşuldu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Beykoz Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) şubesine tahsisine ilişkin teklifinin henüz komisyonda olmasına rağmen belediyeye ait olan taşınmazın dernek tarafından kullanılmaya başlanması gündeme geldi.

Hizmet binasında Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in yönetiminde gerçekleştirilen toplantının öğleden önceki oturumunda soru önergeleri ve gündem dışı konuşmalara da yer verildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, önceki günkü meclis toplantısında kabul edilen taşınmaz satışları arasında bulunan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 51 dönümlük araziye ilişkin başkanlık makamına soru önergesi verdi.

Söz konusu bu arazinin İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) devredilmesini öneren Deliak, bu yolla burasının kamuda kalacağını, belediyenin de ileride oluşacak zarardan kurtulacağını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak, Çubuklu Mahallesi'nde hobi bahçesinin yer aldığı arazide yer alan taşınmazın ekim ayı ilk toplantısında ADD Beykoz Şubesine 20 seneliğine tahsisine ilişkin soru önergesinde bulundu.

Gündem maddesinin aradan geçen 20 güne rağmen henüz komisyona gelmediğini, kasım ayı oturumlarına kaldığını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Deliak şunları kaydetti:

“Söz konusu bu süreç devam ederken yaklaşık olarak 2-3 hafta önce söz konusu taşınmaza derneğin tabelaları asıldı. Dernek söz konusu yapının artık yeni şubeleri olduğunu ve düzenleyecekleri bir etkinliği sosyal medyasından da ilan etti. Şimdi her şeyden evvel oluşmuş olan bu fiili durum meclisimize, meclis iradesine bir saygısızlıktır. Meclisten henüz bu şekilde bir karar çıkmadan, bu hususta bir karar verilmeden, bir oldu bittiğiyle derneğin şu anda orada fiili şekilde faaliyete başlaması kesinlikle kabul edilebilecek bir husus değildir."

AK Parti Grup Başkanvekili Deliak ayrıca açıklamasında hukuki dayanak olmadan belediyenin bir taşınmazının dernekçe kullanıldığını kaydederek, bunun teknik adının "işgal" olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in duruma ilişkin açıklama yapmasını talep eden Deliak, tabelanın kaldırılarak fiili kullanıma son verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Gayrimenkul yatırım fonları inşaat sektörüne can suyu olacak!

ING'den isteyen herkese karşılıksız 2 bin TL promosyon müjdesi! 31 Ekim'e kadar hemen başvurun! 

Belediyeler, Ankara’da arsa, Balıkesir Burhaniye’de yazlık satıyor