30 / 04 / 2024

60 milyon liralık Trabzon Araklı Sanayi Sitesi açıldı!

60 milyon liralık Trabzon Araklı Sanayi Sitesi açıldı!

Trabzon Araklı'da TOKİ'nin hayata geçirdiği 216 iş yerinin bulunduğu Araklı Sanayi Sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da telekonferansla bağlandığı törenle hizmete açıldı...



Trabzon'un Araklı ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen 216 iş yerinin bulunduğu Araklı Sanayi Sitesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da telekonferansla bağlandığı törenle hizmete açıldı.

Araklı'nın Yolgören Mahallesi'nde 65 dönüm alanda inşa edilen sanayi sitesinin açılış törenine, Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora ile Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve vatandaşlar katıldı.

Muhammet Balta, modern sanayi sitesinin gençlere iş ve aş imkanı sağlayacağını belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Balta, sanayi sitesine ulaşımı sağlayan yoldaki sorunların giderileceğini ifade ederek, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun Trabzon'un hizmetine gönderdiği 30 milyon liranın bir kısmı bu yol için harcanacak. Yolun ihalesi ayın 22'sinde yapılacak ve hem burada çalışanların hem de ilçe halkımızın hizmetine sunulacak." şeklinde konuştu. 

Erdoğan, açılışa telekonferansla katıldı

İstanbul'da Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda "TOKİ 53 Bin 626 Sosyal Konut ve 130 Tesisin Açılışı ile 50 Bin Yeni Sosyal Konutun Tanıtım Töreni"nde halka hitap eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene telekonferansla bağlandı.

Erdoğan, "Hep birlikte Trabzon'da da atacağımız bu adımla hamdolsun bir rahatlama gelecek." dedi. Araklı Sanayi Sitesi yaklaşık 60 milyon liraya mal oldu.


Geri Dön