Ekonomi

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği Temmuz zammıyla kaç lira oldu? Kimin maaşı kaç TL olacak? İşte o tablo

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği gibi sosyal destek ödemelerine de Temmuz zammı yapıldı. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği Temmuz zammıyla kaç lira oldu, maaşlar ne kadara yükseldi? İşte Temmuz zamlı yeni maaşlar... 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği de sosyal destek ödemeleri arasında yer alıyor

Devlet tarafından, geliri yeterli olmayan, yaşlı veya sağlık sorunlarına sahip olan vatandaşlar ve aileler için her ay düzenli destek ödemeleri yapılıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği de sosyal destek ödemeleri arasında yer alıyor. 

 

Türkiye genelindeki 7 milyon civarında asgari ücretli çalışanın dört gözle beklediği ara zam yüzde 30 oldu ve asgari ücret 5 bin 500 liraya ulaştı. 

Asgari ücrete ve memur ile emekli maaşlarına yapılan zamların ardından bu ödemelere de zam geldi. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği alan vatandaşlar şimdi Temmuz zamlı yeni maaşlarını merak ediyor. 

Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata katılımını sağlamak ve bağımsız olarak yaşamlarını devam ettirebilmeleri için devlet sosyal destek ödemelerini sunuyor. Bu çerçevede, yaşlı ve engelliler ile bu durumda olup da bakım ihtiyacı bulunanlara destek veren akrabalara da maaş bağlanıyor. Pek çok kalemde sağlanan destek ödemelerinin Temmuz zammıyla kaç liraya ulaştığı merak ediliyor. 

Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği Temmuz zammıyla kaç liraya ulaştı? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ödemeleri Temmuz zammıyla kaç lira oldu? İşte kalem kalem yeni zamlı 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği tutarları...

A Haber'de yer alan habere göre; 2022 Temmuz zammıyla memur ve emeklilerin maaşları yükselirken; sosyal destek ödemelerinin tutarları da arttı. 

 

65 YAŞ AYLIĞI KAÇ LİRA OLDU? YENİ ZAMLI MAAŞ NE KADAR? 

Sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaş üstü vatandaşlara Temmuz zammı gelmeden önce 1.084 Türk Lirası tutarında 65 yaş aylığı veriliyordu. Temmuz zammıyla beraber 65 yaş aylığı 1.537 Türk Lirası'na yükseliyor. 

 

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ LİRAYA YÜKSELDİ? EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR 2022? 

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için devlet tarafından sunulan 2 bin 354 lira tutarındaki evde bakım maaşı da zamlandı. Yeni zamlı evde bakım maaşı 3 bin 339 Türk Lirası olacak. 

 

ENGELLİ AYLIĞINA TEMMUZ ZAMMI GELDİ Mİ? TEMMUZ ZAMMIYLA ENGELLİ AYLIĞI KAÇ LİRA OLACAK?

Yine A Haber'in aktardığına göre; yüzde 40-69 engeli olan vatandaşlara verilen maaş 865 liradan 1.227 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli olan vatandaşlar için verilen maaş da 1.298 liradan 1.841 liraya yükselecek. 

 

HASTA DESTEĞİ DE ZAMLANDI MI? HASTA DESTEĞİ KAÇ LİRA OLDU 2022? 

Tüberküloz veya SSPE hastaları için verilen 2 bin 354 Türk Lirası tutarındaki yardım, Temmuz zammıyla beraber 3.339 Türk Lirası'na ulaşacak. 

Emekli maaşı promosyonlarına dev zam! Hesaplara bir kerede 6.250 TL yatıyor! 

SSK Bağkur Emekli Sandığı'ndan emekli olanlara müjde! Maaşlarla ilgili son dakika gelişmesi hemen hesaplarınıza bakın

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters duyurdu! İşte dolar kurunun 22 lirayı göreceği tarih

Vatandaşa bir şok daha! Sebze fiyatları düştü mü? Güncel sebze fiyatları!