Ekonomi

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Eylül şoku! Maaşlar kaç lira oldu?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği tutarlarının yeni zamla kaç TL olduğu merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki merakla beklenen 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği güncel zamla kaç TL'ye yükseldi? Hemen zamlı maaşlara bakın! Devlet tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılırken, emekli ve memur zammı ile asgari ücret zammının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli ve yaşlılara sağladığı destek miktarları da yükseltildi

Pek çok vatandaşın merakla beklediği 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği ödemelerine de zam geldiği açıklanmıştı. Devlet tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılırken, emekli ve memur zammı ile asgari ücret zammının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın engelli ve yaşlılara sağladığı destek miktarları da yükseltildi. 

Milyonlarca vatandaşın yüzünü güldüren emekli ve memur zammı ile asgari ücret zammı ile beraber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlılara sunulan bazı desteklere ilaveten; eğitim ve sağlık alanında da ihtiyaç sahipleri için verilen destek ödemelerine de zam uygulandı.

Peki merakla beklenen 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği son dakika zamla kaç TL oldu? Hemen yeni zamlı maaşlarınıza bakın!

65 YAŞ AYLIĞI KAÇ TL OLDU 2022?

Verilen Temmuz zamlarından sonra sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara verilen tutar aylık olarak 1.084,54 liradan 1.536 liraya çıktı. Söz konusu bu destekten faydalanmak için bir gelir sınırı bulunuyor; verilen bilgiye göre, asgari ücrete gelen zamla bu gelir sınırı da artmış oldu. 65 yaş aylığı için vatandaşın kendisinin ve eşinin geliri baz alınıyor. Kişi başına düşen gelir 1.833,45 liradan daha düşükse 65 yaş maaşı için başvurulabiliyor. 

ENGELLİ AYLIĞI KAÇ TL'YE YÜKSELDİ?

Verilen detaylara göre, memur maaş katsayısındaki yüzde 41.69'luk artışla beraber, yüzde 40-69 engelli vatandaşlar için ödenen aylık ödeme 865,75 TL'den 1.226,69 TL'ye çıkarken, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 1.298,63 TL iken yapılan zamla beraber 1.840,04 TL'ye çıktı.

EVDE BAKIM DESTEĞİNDE SON DAKİKA ZAMMI

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için verilen ve 2.343,44 lira tutarındaki evde bakım desteği de memur maaş katsayısında yapılan artışla birlikte, 3.336,03 TL'ye çıktı. Söz konusu bu destekten yararlanmak artık daha da kolaylaştı. Bu çerçevede artık hanedeki kişi başı gelirin artık 3.666,90 TL'sinden daha düşük tutarda olması önem taşıyor.

18 yaşından küçük olan engellilerin yakınları için verilen nakit destek ödemesinin miktarı da 865,75 TL'den 1.226,69 TL'ye çıktı. Söz konusu bu destekten sosyal güvenceye sahip olmayan ve hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarı 1.833,45 TL'yi geçmeyen kişiler yararlanabiliyor.

Akaryakıt fiyatlarına dev indirim! Günü belli oldu! Opet, Shell, Total, BP, PO 17 Eylül 2022 fiyat listesi...

Altında yükseliş başladı! Gram altın, çeyrek altın bugün kaç lira? 17 Eylül 2022...

Dolarda son dakika şoku! Dolar bugün kaç lira oldu? 17 Eylül 2022 dolar kuru!