Kent Haberleri

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasını gören şaşkına döndü! Peş peşe açıklanan zamlı rakamlara şimdi bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı merakla bekleniyordu. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasını gören şaşkına döndü! Şimdi peş peşe hesaplanan rakamlara bakın! Bu kapsamda, devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sağlanan sosyal destek tutarları da yükseldi

Yeni yılda asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına yapılan zam pek çok kalemi de etkiledi. Bu kapsamda, devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sağlanan sosyal destek tutarları da yükseldi. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı alan vatandaşlar Ocak zamlı maaşlarını merakla araştırıyor. Yeni asgari ücretin ve emekli ile memur maaş zammının belli olmasının ardından 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamları da kaleme kalem hesaplandı.

Ocak 2023 zamlı asgari ücretin ardından, yaşlılık maaşı başta olacak şekilde işsizlik maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı gibi ödemeler de bir bir değişti. Asgari ücret, milyonlarca vatandaşın aylıklarında yükselişi sağladı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasını gören şaşkına döndü! Şimdi peş peşe hesaplanan rakamlara bakın!

2023 Ocak itibarıyla yeni asgari ücret 8 bin 506 Türk Lirası olarak belirlendi; memur ve emekli maaşlarına ise yüzde 30 zam yapıldı. Milyonlarca vatandaşın hesaplarına yatırılan maaşların tutarları peş peşe değişti. 

SGK’dan herhangi bir gelire sahip olmayan, kanunla belirlenen muhtaçlık sınırından az gelire sahip olan ve bu durumu belgeleyen vatandaşlar için 65 yaş aylığı veriliyor. 

Devlet, yüzde 40-69 arası ile yüzde 70 ve üzeri engelli vatandaşlara da destek ödemesi yapıyor. Bu kapsamda, engelli aylığından faydalanabilmek için vatandaşların nafaka almıyor olması, herhangi bir gelirlerinin bulunmaması ve sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmaması gerekiyor. 

Evde bakım maaşı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına gideremeyen vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. 

Asgari ücrete yapılan Ocak 2023 zammı sonrasında maaşların yükselmesinin yanı sıra bir avantaj daha oluştu. buna göre; devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir bir ödenen 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasından yararlanabilmek de daha kolay hale geldi. 

Devlet tarafından hesaplara yatırılan destek ödemelerinden faydalanılması için hane içindeki kişi başı gelir sınırı şartı bulunuyor. 

Asgari ücret zammıyla 65 yaş ve engelli aylıklarında 1.833 lira olan kişi başı gelir sınırı tam 2 bin 835 TL'ye, evde bakım parasında da 3 bin 666 lira olan kişi başı gelir sınırı 5 bin 671 Türk Lirası'na ulaştı. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasını gören şaşkına döndü! Şimdi peş peşe hesaplanan rakamlara bakın!

65 YAŞ AYLIĞI KAÇ LİRAYA YÜKSELDİ? 

65 yaş aylığı geçtiğimiz sene 1.684 lira olarak hesaplara yatırılıyordu. Ocak zammıyla, 65 yaş aylığı, 2 bin 604 Türk Lirası olarak yatırılacak. 

ENGELLİ AYLIĞI YENİ YIL ZAMMIYLA KAÇ TL OLDU? 

Yüzde 40-69 engelli raporu olan vatandaşlar için ödenen engelli aylığı Ocak 2023 zammıyla 1.227 TL'den 1.595 liraya yükseltilecek.

Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlara da geçtiğimiz yıl 1.840 TL olarak ödenen yardım 2 bin 392 Türk Lirası olarak ödenecek.

EVDE BAKIM MAAŞI OCAK ZAMMI KAÇ LİRA? 

Evde bakım parası 2022 yılında 3 bin 336 TL şeklinde veriliyordu. Ocak 2023 zammı ile birlikte evde bakım parası 4 bin 336 lira olarak hesaplara yatırılacak.

Müjde! Aile Bakanlığı kesenin ağzını açtı! SED destek parasını hesaplara peş peşe yatırdı!

Benzin, motorin, LPG fiyatları resmen buz kestirdi! Rakamları gören bir daha baktı! PO, BP 19 Ocak 2023 fiyat listesi

Emekli maaşı hesaplama 2023 tablosu! SGK ne kadar emekli maaşı alırım? Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın düştü! Elinde altını olanlar hemen bakın! 19 Ocak altın fiyatları