Ekonomi

65 yaş üstü maaşı nasıl alınır? 65 yaş maaşı alan bayram ikramiyesi alabilir mi?

Yaşlılık maaşı alanlar bayram ikramiyesi alıp alamayacaklarını araştırıyor. Yaşlılık maaşı nasıl alınır? 65 yaş maaşı alan bayram ikramiyesi alabilir mi? İşte merak edilenler!65 yaş maaşı da denilmektedir

Yaşlılık maaşı, devletin belli bir yaştan sonra çalışamayan vatandaşlara bağladığı maaş türüdür. 65 yaş maaşı da denilmektedir. 65 yaş maaşı alanlar, bayram ikramiyesi de alabilir mi? Vatandaşlar bu sorunun yanıtımı merak ediyor.

65 yaş yani yaşlılık maaşı şartlarının ne olduğu da araştırılan konular arasında bulunuyor. Bayramlarda emekli olan kişilere ikramiye verilir. Bu kişilerin içinde 65 yaş(yaşlılık) maaşı alanlarda var mı? İşte araştırılan soruların ayrıntılı yanıtları…

65 YAŞ(YAŞLILIK) MAAŞI ALANLAR BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Yaşlılık maaşı alan kişiler, bayram ikramiyesi alamaz. Bayramlarda sadece SSK ve BAĞKUR üzerinden emekli olmuş kişilere ikramiye verilmektedir.65 yaş(yaşlılık) aylığı alan vatandaşların SSK ve BAĞKUR ile bir ilişkisi olmadığı için bayram ikramiyesi alamazlar.

YAŞILIK MAAŞI ALMA KOŞULLARI NELERDİR?

YAŞLILIK MAAŞI ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

- Sağlık kurulundan alınan yaşlılık raporu.

- Talep formu (Mal Müdürlüğünden)

- Bir maaş veya yardım almadığını ispatlayan belge.

- Vukuatlı nüfus örneği.

- 3 adet fotoğraf.

- Tapu Sicil Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Vergi Dairesi, SSK, Bağ-Kur, Emniyet Müdürlüğü tahtikat yazıları (Hepsi talep formunun üzerinde bulunacak şekilde)

65 YAŞ AYLIĞI HANGİ BANKALARDAN ALINIR?

65 yaş(yaşlılık) maaşı başvuruları, bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezi hizmet akdine tabi olarak en son çalışılan işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğünden gerçekleştirilir. Ayrıca e-devlet üzerinden de yaşlılık aylığına başvurusunda da bulunulabilir.

İlk ödeme, Türkiye genelinde herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubeleri tarafından daha sonraki ödemeler ise Türkiye genelindeki herhangi bir PTT şubeleri ile yapılmaktadır.

Yaşlılık aylığı için nereye başvurulur?

Ölüm aylığı bağlanması için nereye ve nasıl başvurulur?