05 / 05 / 2024

65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara tek tek yatırıldı!

65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara tek tek yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre 65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı.



Yaşlı ve engelli aylıklarının kasım ayı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kasım ayına dair toplam 3.2 milyar TL yaşlı ve engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını aktardı.

65 YAŞ VE ENGELLİ AYLIKLARI HESAPLARA YATTI MI? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ​​​konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, toplam yaklaşık 1,8 milyar TL yaşlı aylığı, yaklaşık 1,4 milyar TL'de engelli aylığı ödemesi yaptıklarını belirtti.

Engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini ifade den Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için sağlıktan eğitime, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu kapsamda kasım ayına ilişkin 3,2 milyar TL tutarındaki engelli ve yaşlı aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık" ifadelerini kullandı.

65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara tek tek yatırıldı!

YAŞLI AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yaşlı aylığı; 65 yaşını tamamlamış olan, nafaka bağlanmamış ya da nafaka bağlanması mümkün olmayan, özel veya kamu kurum ve kuruluşlarda iaşe ve ibateleri dâhil olmak üzere sürekli bakımı yapılmayan veya yaptırılmayan, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık almayan, yurt içi-yurt dışı ayrımı yapılmaksızın sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir ya da aylık hakkından faydalanmayan, isteğe bağlı prim ödemeyen, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olarak çalışmayan, aynı hanede ikamet edip etmediklerine bakılmaksızın şahsin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden az olan Türk vatandaşlarına bağlanıyor.

ENGELLİ AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devletin sağladığı desteklerinden biri de engelli maaşı. Yüzde 40 ila 69 arası engeli olanlar ile yüzde 70 ve üzeri engeli olan kişilere göre destek tutarı hesaplara farklı yatırılıyor. 18 yaş üstü engelli kişiler ile bu şahısların vasi ya da vekilleri bu yardımı alabiliyor. Şartlar arasında şu koşullar yer alıyor;

Hiçbir gelire sahip olmamak, Nafaka almıyor olmak, sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmamak gerekiyor. Aile içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının üçte birinden az olmaması şartı da aranıyor.

Emekli çiftçiler için 5 bin TL ikramiye açıklaması! Çiftçiler şimdi bakın! Tek tek sıralandı...

Bayram Tekçe Kimdir? GİGDER Başkanı Bayram Tekçe nereli, kaç yaşında?


Geri Dön