28 / 04 / 2024

65 yaş ve engelli maaşları resmen hesaplarda! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

65 yaş ve engelli maaşları resmen hesaplarda! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ay 3,2 milyar TL yaşlı ve engelli maaşının hesaplara yatırıldığını açıkladı. İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerine dikkat çekti.

Bakan Göktaş, Ocak ayı için yapılan ödemeleri de tek tek açıkladı. 

65 yaş ve engelli maaşları resmen hesaplarda! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

YAŞLI VE ENGELLİLERİN HESAPLARINA TAM BU KADAR YATTI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu açıklamasında yaklaşık 1,8 milyar Türk Lirası yaşlı aylığı ödemesi yaptıklarını, 1,4 milyar Türk Lirası seviyesinde de engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarına dikkat çekti. 

"Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız olarak yaşayabilmeleri amacıyla eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız" ifadelerini kullanan Bakan Göktaş, bu kapsamda Ocak 2024'e ilişkin 3,2 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarının altını çizdi. 

Diğer taraftan Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemenin ardından yaşlı ve engelli aylıklarında yükseliş olacağını vurgulayan Göktaş, "Vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamaması amacıyla ocak ayı farklarını, şubat ayı dönem ödemesiyle hesaplara yatıracağız" şeklinde konuştu. 

65 yaş ve engelli maaşları resmen hesaplarda! Zamlı maaşlar ne zaman yatacak?

YAŞLILIK MAAŞI VE ENGELLİ AYLIĞI ŞU AN KAÇ TL?

65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşı, şu an 3 bin 490 Türk Lirası olarak hesaplara yatırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından faydalanmayan, 3. Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen, 4. 2022 sayılı Kanunda yer alan muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca belirlenen kişiler bu maaşı alabiliyor.

Engelli aylığı da şu anda taban olarak 1.874 TL, tavan olarak 2 bin 792 TL şeklinde veriliyor. 

Engelli aylığından faydalanmak isteyenlerin ise rapor oranı en az yüzde 40 olması gerekiyor. Ayrıca kişinin 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olması da gerekli. 65 yaşından büyük olunması durumunda en az yüzde 70 oranında engelli olunması gerekiyor. 

Ev sahibinden boş duran dairesi için şok açıklama: 'Kiracı ne hale getirir, güvenemem!'

Dolar ve Euro'dan yeni rekor geldi! 

Altın yükselişte! Yatırımcılar dikkat! 1 gram altın kaç TL? 9 Ocak 2024 canlı altın fiyatları


Geri Dön