09 / 01 / 2025

7 ayda 3 dev ulaşım projesi açılacak!

7 ayda 3 dev ulaşım projesi açılacak!

Bakan Arslan, "Dev projelerin üçü bu yıl hizmete girecek. Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bağlantı yollarıyla 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüp Geçişi'ni ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız" dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini belirterek, "Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bağlantı yollarıyla  26 Ağustos'ta, Avrasya Tüp Geçişi'ni ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız" dedi. 


Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın liderliğinde başlatılan ve dünyanın merakla beklediği bazı dev projelerde sona yaklaştıklarını ifade ederek, Türkiye’de ulaşım alanında inşaatı devam eden projelerin önemli bir kısmının dünyanın en büyük projeleri arasında yer aldığını söyledi.


Söz konusu dev projelerden üçünün yıl sonuna kadar hizmete alınacağını dile getiren Arslan, bu yıl hizmete alınacak eserlerin Türkiye’nin ulaşımını dünya standartlarının ötesine taşıyacağını belirtti.


Avrasya Tüp Geçişi ile Osmangazi Köprüsü'nün ülkenin ulaşımına önemli katkı sağlayacağına dikkati çeken Arslan, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, karayolunda ülke içindeki ulaşımın yanı sıra transit ulaşımı da sağlayacak. Ayrıca demiryolu hattı bağlantısı da tamamlandıktan sonra uluslararası düzeyde demiryolu ulaşımını da sağlamış olacak." diye konuştu.


Arslan, ülke ekonomisine yapım aşamasında katkı sağlayan dev projelerin, hizmete alındıklarında katkılarının daha da büyük olacağını vurgulayarak, son 14 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve Başbakan Binali Yıldırım’ın önderliğinde ulaşım ve iletişimde önemli adımların atıldığını vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla sektöre 253,5 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.


"Dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü 30 Haziran’da açılıyor"

Arslan, birçok enleri bünyesinde barındıran Osmangazi Köprüsü’nün sadece Türkiye’de değil, dünyada merakla beklenen bir proje olduğunu kaydederek, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip köprü, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlaması bakımından Osmangazi Köprüsü örnek bir proje. Bu köprü ile Körfez çevresinde 2 saate yakın süren yol, 4 dakikaya düşecek. Köprü inşaatında son aşamaya gelindi. Bayramdan önce 30 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın katılacağı törenle hizmete vermeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı. 


"Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos’ta açılıyor"

İstanbul Boğazı'nın üçüncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de birçok özelliğiyle dünya mühendislik tarihi için önemli olduğunu vurgulayan Arslan, köprü ve devamı niteliğindeki 95 kilometrelik otoyol, bağlantı yolları ve kavşak kollarıyla toplam 215 kilometrelik yolu daha hizmete almayı planladıklarını söyledi.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün, taşıyıcı sisteminin seçimiyle de dünya mühendislik literatüründe seçkin bir yerde bulunduğuna dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:


"Üzerinde, gidiş ve geliş istikametlerinde dörder karayolu şeridi ile karayolu şeritlerinin gidiş-geliş istikametlerinin arasında konumlandırılan 2 demiryolu şeridi olmak üzere toplam 10 şerit bulunuyor. Köprü genişliği 59 metreyi bulmakta olup dünyanın en geniş asma köprüsü konumunda. Yine 322 metreyi aşan kuleleriyle de dünyanın en yüksek kulelerinden birine sahip asma köprüsü niteliği taşıyor. Bin 408 metre ana açıklığı ve yan açıklıklarıyla beraber Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün toplam boyu da 2 bin 164 metredir. Bu yönüyle üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacak. Bu dev projeyi de 26 Ağustos’ta hizmete almayı planlıyoruz."


"Deniz altında ikinci gerdanlık Avrasya"

Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüp Geçişi'nin dünyada, denizin en derininde yapılan ilk proje olduğunu belirten Arslan, projenin uzunluğunun 14,6 kilometre olduğunu ve bunun 3,4 kilometrelik kesiminin denizin altından tünelle geçildiğini vurguladı. Arslan, Avrasya Tüp Geçişi Projesi'ni Marmaray’ın kardeşi olarak gördüklerini ifade ederek, projenin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 250 milyon dolar olduğunu söyledi.


Marmaray’ın hizmete alınmasıyla köprülerdeki araç trafiğinin yıllık 9 milyon araç azaldığına dikkati çeken Arslan, "Avrasya Tüp Geçişi projesinin hizmete girmesiyle boğaz köprülerinde trafikte çok daha ciddi rahatlama yaşanacak. 100 dakikaya varan seyahat süresini 15 dakikaya düşürecek. Bu da yıllık 52 milyon saat zaman ve 160 milyon litre yakıt tasarrufu sağlayacak. Ayrıca zararlı gaz salınımını da 82 bin ton azaltacak son derece çevreci bir proje." dedi. 


Arslan, sözleşmeye göre Avrasya Tüp Geçişi projesinin bitiş tarihinin 2017 yılının ağustos ayı olduğunu ancak bu önemli projenin 20 Aralık'ta hizmete verileceğini sözlerine ekledi.


AA


Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini belirterek, "Osman Gazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bağlantı yollarıyla 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüp Geçişi'ni ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız" dedi.


Arslan yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın liderliğinde başlatılan ve dünyanın merakla beklediği bazı dev projelerde sona yaklaştıklarını ifade ederek, Türkiye'de ulaşım alanında inşaatı devam eden projelerin önemli bir kısmının dünyanın en büyük projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Söz konusu dev projelerden üçünün yıl sonuna kadar hizmete alınacağını dile getiren Arslan, bu yıl hizmete alınacak eserlerin Türkiye'nin ulaşımını dünya standartlarının ötesine taşıyacağını belirtti.

Avrasya Tüp Geçişi ile Osmangazi Köprüsü'nün ülkenin ulaşımına önemli katkı sağlayacağına dikkati çeken Arslan, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, karayolunda ülke içindeki ulaşımın yanı sıra transit ulaşımı da sağlayacak. Ayrıca demiryolu hattı bağlantısı da tamamlandıktan sonra uluslararası düzeyde demiryolu ulaşımını da sağlamış olacak." diye konuştu.

Arslan, ülke ekonomisine yapım aşamasında katkı sağlayan dev projelerin, hizmete alındıklarında katkılarının daha da büyük olacağını vurgulayarak, son 14 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve Başbakan Binali Yıldırım'ın önderliğinde ulaşım ve iletişimde önemli adımların atıldığını vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla sektöre 253,5 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi.

"Dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü 30 Haziran'da açılıyor"

Arslan, birçok enleri bünyesinde barındıran Osmangazi Köprüsü'nün sadece Türkiye'de değil, dünyada merakla beklenen bir proje olduğunu kaydederek, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip köprü, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlaması bakımından Osmangazi Köprüsü örnek bir proje. Bu köprü ile Körfez çevresinde 2 saate yakın süren yol, 4 dakikaya düşecek. Köprü inşaatında son aşamaya gelindi. Bayramdan önce 30 Haziran'da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın katılacağı törenle hizmete vermeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.


"Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta açılıyor"

İstanbul Boğazı'nın üçüncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de birçok özelliğiyle dünya mühendislik tarihi için önemli olduğunu vurgulayan Arslan, köprü ve devamı niteliğindeki 95 kilometrelik otoyol, bağlantı yolları ve kavşak kollarıyla toplam 215 kilometrelik yolu daha hizmete almayı planladıklarını söyledi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, taşıyıcı sisteminin seçimiyle de dünya mühendislik literatüründe seçkin bir yerde bulunduğuna dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:

"Üzerinde, gidiş ve geliş istikametlerinde dörder karayolu şeridi ile karayolu şeritlerinin gidiş-geliş istikametlerinin arasında konumlandırılan 2 demiryolu şeridi olmak üzere toplam 10 şerit bulunuyor. Köprü genişliği 59 metreyi bulmakta olup dünyanın en geniş asma köprüsü konumunda. Yine 322 metreyi aşan kuleleriyle de dünyanın en yüksek kulelerinden birine sahip asma köprüsü niteliği taşıyor. Bin 408 metre ana açıklığı ve yan açıklıklarıyla beraber Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün toplam boyu da 2 bin 164 metredir. Bu yönüyle üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacak. Bu dev projeyi de 26 Ağustos'ta hizmete almayı planlıyoruz."


"Deniz altında ikinci gerdanlık Avrasya"

Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüp Geçişi'nin dünyada, denizin en derininde yapılan ilk proje olduğunu belirten Arslan, projenin uzunluğunun 14,6 kilometre olduğunu ve bunun 3,4 kilometrelik kesiminin denizin altından tünelle geçildiğini vurguladı. Arslan, Avrasya Tüp Geçişi Projesi'ni Marmaray'ın kardeşi olarak gördüklerini ifade ederek, projenin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 250 milyon dolar olduğunu söyledi.

Marmaray'ın hizmete alınmasıyla köprülerdeki araç trafiğinin yıllık 9 milyon araç azaldığına dikkati çeken Arslan, "Avrasya Tüp Geçişi projesinin hizmete girmesiyle boğaz köprülerinde trafikte çok daha ciddi rahatlama yaşanacak. 100 dakikaya varan seyahat süresini 15 dakikaya düşürecek. Bu da yıllık 52 milyon saat zaman ve 160 milyon litre yakıt tasarrufu sağlayacak. Ayrıca zararlı gaz salınımını da 82 bin ton azaltacak son derece çevreci bir proje." dedi.

Arslan, sözleşmeye göre Avrasya Tüp Geçişi projesinin bitiş tarihinin 2017 yılının ağustos ayı olduğunu ancak bu önemli projenin 20 Aralık'ta hizmete verileceğini sözlerine ekledi.


Yeni Şafak 




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Osman Gazi Köprüsü, bayram trafiğine yetişecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos ve Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılacak...


Projeleriyle son yıllara damgasını vuran dev projeler birer birer açılıyor. İstanbul ile  İzmir  arasındaki ulaşım süresini 3.5 saate indirecek olan otoyolun en önemli geçişi olan ve İzmit Körfezi'ne inşa edilen Osman Gazi Köprüsü, 30 Haziran'da açılacak ve bayram trafiğine büyük katkı sağlayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini belirterek, "Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bağlantı yollarıyla 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüp Geçişi'ni ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız" dedi. Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde başlatılan projelerin, dünyanın merakla beklediği eserler olduğunu ifade eden Arslan, "Bu yıl hizmete alacağımız eserler, Türkiye'nin ulaşımını dünya standartlarının ötesine taşıyacak dedi. Aslan, son 14 yılda ulaşım ve iletişime 253.5 milyar liralık yatırım yapıldığını da vurguladı.


Dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü-30 HAZİRAN


Bakan Arslan, birçok enleri bünyesinde barındıran Osmangazi Köprüsü'nün sadece Türkiye'de değil, dünyada merakla beklenen bir proje olduğunu kaydederek, "252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip köprü, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü. Bu köprü ile Körfez çevresinde 2 saate yakın süren yol, 4 dakikaya düşecek. Köprü inşaatında son aşamaya gelindi. Bayramdan önce 30 Haziran'da hizmete vermeyi planlıyoruz" dedi. Köprünün maliyeti 7.5 milyar dolar.


Dünyanın en genişi Yavuz Sultan Selim


Boğaz'ın üçüncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü, birçok özelliği bakımından dünya mühendislik tarihinin ilklerini barındırıyor. Üzerinde, gidiş ve geliş yönünde dörder kara yolu şeridi ile 2 demir yolu şeridi bulunuyor. Köprü, 59 metre ile dünyanın en geniş asma köprüsü unvanını taşıyan, 1408 metre ana ve yan açıklıklarıyla beraber 2 bin 164 metre olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bu yönüyle de üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. 95 kilometrelik otoyol, bağlantı yolları ve kavşak kollarıyla 215 kilometrelik yolun da bağlanacağı köprü, 4.5 milyar liraya mal oldu.


Denizin en derin yeri: Avrasya


Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüp Geçişi, dünyada denizin en derininde yapılan ilk proje özelliği taşıyor. Uzunluğu 14.6 kilometre. Bunun 3.4 kilometresi denizin altından tünelle geçiliyor. Sadece lastik tekerlekli araçların gidiş ve geliş olarak yararlanacağı Avrasya Tüp Geçişi Projesi'nin toplam yatırım maliyeti 1 milyar 250 milyon dolar. Geçişle 100 dakikalık seyahat süresi, 15 dakikaya düşecek. Projenin başlangıcında 2017 ağustos ayında tamamlanması öngörülmüştü. 20 Aralık'ta yapılacak açılışla İstanbul, bu dev projeye 8 ay önce kavuşmuş olacak.




Sabah 



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ulaştırma Bakanı Arslan, "Dünyada da merakla beklenen projelerin üçü bu yıl hizmete girecek. Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bağlantı yollarıyla birlikte 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüp Geçişi'ni ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız" dedi.  


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini belirterek, "Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bağlantı yollarıyla 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüp Geçişi'ni ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız" ifadelerini kullandı. Arslan yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın liderliğinde başlatılan ve dünyanın merakla beklediği bazı dev projelerde sona yaklaştıklarını ifade ederek, Türkiye’de ulaşım alanında inşaatı devam eden projelerin önemli bir kısmının dünyanın en büyük projeleri arasında yer aldığını söyledi. 


DÜNYA STANDARTLARININ ÖTESİNDE 


Söz konusu dev projelerden üçünün yıl sonuna kadar hizmete alınacağını dile getiren Arslan, bu yıl hizmete alınacak eserlerin Türkiye’nin ulaşımını dünya standartlarının ötesine taşıyacağını belirtti. Avrasya Tüp Geçişi ile Osmangazi Köprüsü'nün ülkenin ulaşımına önemli katkı sağlayacağına dikkati çeken Arslan, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, karayolunda ülke içindeki ulaşımın yanı sıra transit ulaşımı da sağlayacak. Ayrıca demiryolu hattı bağlantısı da tamamlandıktan sonra uluslararası düzeyde demiryolu ulaşımını da sağlamış olacak" diye konuştu. 


253.5 milyarlık yatırım


Arslan, ülke ekonomisine yapım aşamasında katkı sağlayan dev projelerin, hizmete alındıklarında katkılarının daha da büyük olacağını vurgulayarak, son 14 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve Başbakan Binali Yıldırım’ın önderliğinde ulaşım ve iletişimde önemli adımların atıldığını vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla sektöre 253,5 milyar liralık yatırım yapıldığını söyledi. 


215 km'lik yol da devrede


Arslan, İstanbul Boğazı'nın üçüncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de 95 kilometrelik otoyol, bağlantı yolları ve kavşak kollarıyla toplam 215 kilometrelik yolu daha hizmete almayı planladıklarını söyledi. Ulaştırma Bakanı Arslan, köprünün taşıyıcı sisteminin seçimiyle de dünya mühendislik literatüründe seçkin bir yerde bulunduğuna dikkati çekti.


Denizin altına ikinci gerdanlık  


Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüp Geçişi'nin dünyada, denizin en derininde yapılan ilk proje olduğunu belirten Bakan Arslan, projenin uzunluğunun 14,6 kilometre olduğunu ve bunun 3,4 kilometrelik kesiminin denizin altından tünelle geçildiğini vurguladı. Arslan, Avrasya Tüp Geçişi Projesi'ni Marmaray’ın kardeşi olarak gördüklerini ifade ederek, projenin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 250 milyon dolar olduğunu söyledi. 


Örnek bir proje


Arslan, Osmangazi Köprüsü’nün dünyada da merakla beklenen bir proje olduğunu kaydederek, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip köprü, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük 4'üncü köprüsü. Tasarrufu bakımından Osmangazi Köprüsü örnek bir proje" ifadesini kullandı. 


Akşam




Bu haber Dokuz Sütun Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Osmangazi Köprüsü’nü 30 Haziran’da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü bağlantı yollarıyla 26  Ağustos’ta, Avrasya Tüp Geçişi’ni ise 20 Aralık’ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız” dedi. Bakan Arslan, dünyanın merakla beklediği bazı dev projelerde sona yaklaştıklarını ifade ederek, Türkiye’de ulaşım alanında inşaatı devam eden projelerin önemli bir kısmının dünyanın en büyük projeleri arasında yer aldığını söyledi. Söz konusu dev projelerden üçünün yıl sonuna kadar hizmete alınacağını dile getiren Arslan, bu yıl hizmete alınacak eserlerin Türkiye’nin ulaşımını dünya standartlarının ötesine taşıyacağını belirtti.


30 HAZİRAN’DA AÇILIYOR

Arslan, birçok enleri bünyesinde barındıran Osmangazi Köprüsü’nün sadece Türkiye’de değil, dünyada merakla beklenen bir proje olduğunu kaydederek, “252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabiiye genişliğine sahip köprü, bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük 4’üncü köprüsü. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlaması bakımından Osmangazi Köprüsü örnek bir proje. Bu köprü ile Körfez çevresinde 2 saate yakın süren yol, 4 dakikaya düşecek. Köprü inşaatında son aşamaya gelindi. Bayramdan önce 30 Haziran’da hizmete vermeyi planlıyoruz” ifadesini kullandı.


KÖPRÜ GENİŞLİĞİ 59 METRE

İstanbul Boğazı’nın üçüncü incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsünün de birçok özelliğiyle dünya mühendislik tarihi için önemli olduğunu vurgulayan Arslan,

“Köprü genişliği 59 metreyi bulmakta olup dünyanın en geniş asma köprüsü konumunda. Bin 408 metre ana açıklığı ve yan açıklıklarıyla beraber Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün toplam boyu da 2 bin 164 metredir. Bu yönüyle üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacak. Bu dev projeyi de 26 Ağustos’ta hizmete almayı planlıyoruz.” Denizin 106 metre altında inşa edilen Avrasya Tüp Geçişi’nin dünyada, denizin en derininde yapılan ilk proje olduğunu belirten Arslan, projenin uzunluğunun 14,6 kilometre olduğunu ve bunun 3,4 kilometrelik kesiminin denizin altından tünelle geçildiğini vurguladı.



Dokuz Sütun




Bu haber Gazete Beşiktaş'ta şu şekilde yer aldı;




Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yollarında çalışmalar aralıksız devam ediyor ve köprünün bağlantı yolları ile birlikte 26 Ağustos 2016 tarihinde hizmete açılması planlanıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 120 km'lik bağlantı yollarında çalışmalar son aşamada. Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yollarında çalışmalar sürüyor. 

Bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında istanbul'a inşa edilen 3. Boğaz Köprüsü, 2'si demiryolu olmak üzere toplamda 10 şeritli olacak. Trafiği büyük ölçüde rahatlatmayı hedefleyen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birinci ve ikinci köprüye fazla yüklenilmesi nedeniyle akaryakıt ve iş gücü kaybından doğan yıllık 3 milyar liralık zarar ortadan kaldırmayı da amaçlıyor. 

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 3. Boğaz Köprüsü'nde 116 kilometrelik bağlantı yollarında sona geliniyor. 56 viyadüğün tamamlandığı 8 viyadükte ise çalışmaların devam ettiği bilgisi verilmişti. 116 kilometrelik bağlantı yollarının yaklaşık 14 kilometrelik kısmı viyadüklerden oluşuyor. Şu ana kadar toplam 64 viyadüğün 56 adedinde çalışmalar tamamlandı. Ulaşıma hazır hale getirilen bu viyadüklerin bazılarının yüksekliği 85 metreye kadar ulaşıyor. Verilen bilgilere göre Avrupa yakasında bulunan viyadüklerin tümü tamamlandı. Buna bağlı olarak iki kıta geçişlerinde Beşiktaş büyük önem taşıyor. Bir çok alandan gelen yolcular, bağlantı yolları kapsamında ve büyük metro istasyonlarını sınırlarında barındıran ilçede entegre sistemiyle köprüye gidiş gelişlerde ulaşım kolaylığı sağlanması amaçlanıyor. 

Viyadüklerde durum bu istikamette devam ederken Kuzey Marmara Projesi ve 3. Boğaz Köprüsü güzergahının 2 tünelinden biri olan Riva Tüneli'nde de bitime yaklaşıldığı bilgisi verildi. 

Son aşama olan asfaltlama ve elektromekanik işlemlerine başlandı. Tünelin, kesit alanı olarak Avrupa'nın en geniş kazı alanına sahip tüneli, dünyanın ise en büyük 3 tünelinden biri olduğu belirtildi. Projenin diğer tüneli olan Çamlık Tüneli'nde kazı çalışmalarının bittiği betonlama işlemlerinin sona erdiği belirtildi. Bu tünel bittiği zaman güney tüpü 653 metre, kuzey tüpü 555 metre uzunluğunda olacak ve 22 metre çapı, 236 metre kazı alanıyla Türkiye'nin en geniş tüneli özelliğini kazanacak. Paşaköy-Çamlık ve Odayerilkitelli bağlantı yollan proje tamamlandığında otoyolun şehir içi ile bağlantıları, TEM Otoyolu'nun yoğun trafiğini hafifletecek. 

Beşiktaş'ta yoğun trafik ağını azaltması da planlanıyor. Öte yandan otoyollar ve 3. Boğaz Köprüsü'nü kullanan araçların İstanbul'a girmeden transit geçiş yapabilecekleri öğrenildi. 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun işletimi IC İçtaş-Astaldi JV tarafından 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile yapılacak ve bu sürenin sonunda Ulaştırma Bakanlığı'na devredilecek.




Gazete Beşiktaş


Geri Dön