Ekonomi

7 bin 200 lira destek! Başvurular E-devlet'ten...

Türkiye Aile Destek Programında başvuruların nereden yapılacağı ve ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Türkiye Aile Destek Programı'na kimler, nasıl başvurabilir?  İşte Türkiye Aile Destek Programı ile ilgili tüm detaylar

Aile Destek Programı kapsamında 4 milyon haneye her ay 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek sağlanacak. Peki Türkiye Aile Destek Programı'na kimler, nasıl başvurabilir?  İşte Türkiye Aile Destek Programı ile ilgili tüm detaylar...

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırlanan yeni destek paketi ödemeleri bugün itibariyle başladı.  'Türkiye Aile Destek Programı'ndan  4 milyon hanenin faydalanması bekleniyor.

BAKAN YANIK DUYURDU!

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni hayata geçirilen Aile Destek Programı'na ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programına başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığını hatırlattı ve yeni başvuruların devam ettiğini açıkladı.

Türkiye Aile Destek Programı'na bugüne kadar dört milyon başvuru yapıldığını söyleyen Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1,6 milyon haneye SYDV’lerimiz aracılığıyla hak sahipliği verildi" dedi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdiğinin altını çizen Bakan,  "Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız" diye konuştu. Sözlerine "Bu sayede hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız" diye devam eden Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan sosyal yardımlara bir yenisini daha ekledikleri söyleyen Bakan Yanık, “Türkiye Aile Destek Programımız ile gelişen ve büyüyen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu doğrultuda 15 milyar TL’lik bir kaynağı vatandaşlarımızla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

 

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ları üzerinden yapılabiliyor. İhtiyaç sahibi herkes destekten faydalanabilecek. Daha önce hiçbir sosyal yardım almamış vatandaşlar da başvuruda bulunabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’in yani 1.833 liranın altında olması gerekiyor. Yani dört kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten faydalanılabilir. Program ilk açıklandığı gün net asgari ücret 4 bin 253 lira olduğundan kişi başı gelir şartı 1.417 lira olarak belirtilmişti. Fakat asgari ücrette gelen son zammın ardından bu fiyat yeniden güncellendi. Bu artış bu yardımı almayı da kolaylaştırdı. Gelir hesabında hanedeki tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplanıyor. Ayrıca ev arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240’a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120’ye bölünerek aylık hane gelirine ekleniyor. Yani gelir tespitinde tüm unsurlar dikkate alınıyor.

 

BAŞVURU TEKRAR YAPILABİLİR

Destek başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline karşı kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapma imkanı tanınıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü arttıracağız. Aile destek programları Haziran'da başlayacak. 2 buçuk milyon haneye 2 buçuk milyar tahsis ettik. Desteklerin kapsamını genişletecek çalışmalara devam ediyoruz" açıklamalarıyla Türkiye Aile Destek Programı'nı duyurmuştu.

Benzine indirim geliyor! İşte detaylar...

Emekli promosyonları 10 bin TL'yi buldu! Bu iki tarihe dikkat!

Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar? İşte tüm detaylar...