29 / 04 / 2024

7 bin bina için risk tespiti yapıldı!

7 bin bina için risk tespiti yapıldı!

7 bin bina için risk tespiti yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaklaşık iki yıl önce ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüme dahil olan nüfus sayısı 2 milyonu buldu.



Ankara'da 7 bin 173 bağımsız birim için risk tespiti yapıldı Kentsel dönüşüm çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimler ve vatandaşların işbirliğiyle hız kesmeden sürdürülüyor. Türkiye'de 20 yıllık süreçte afet riski taşıyan yaklaşık 6.5 milyon yapının yıkılacağı kentsel dönüşümde, Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilen riskli alanların yanı sıra vatandaşların talebiyle risk tespiti gerçekleştirilen bina sayısı artıyor. Bu kapsamda, vatandaşın başvurusu üzerine, ülke genelinde 150 bin 717 konut, 23 bin 912 iş yeri olmak üzere toplam 174 bin 629 birimde risk tespit edildi. Dönüşüme, binasına risk tespiti yaptırarak katılanların sayısı 700 bini buldu. Bakanlar Kurulu kararıyla riskli ilan edilen bölgelerde yaşayan nüfusla birlikte dönüşümden etkilenenlerin sayısı 2 milyon oldu. 

İLK SIRADA İSTANBUL İstanbul, risk tespitinde, ülkedeki tüm şehirlerin toplamını iki kat aştı. Risk tespiti yaptırılan 116 bin 173 bağımsız birim İstanbul'da bulunuyor.  İzmir  10 bin 76,  Ankara  ise 7 bin 173 birimle en çok risk tespiti yapılan iller oldu. 


Habertürk Ankara


Geri Dön