05 / 05 / 2024

7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde dev yatırımlar tanıtıldı!

7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde dev yatırımlar tanıtıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çevre Bakanlığı ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Derneği (GYODER) tarafından ortaklaşa düzenlenen "7. Gelişen Kentler zirvesi" Güre Venüs Noterde başladı.



7. Gelişen Kentler Zirvesi, dün Koca Seyit Hava Alanı'nda İstanbul'dan gelen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Ortaklığı konusunda haber yapan, makale yazan Medya mensuplarının Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve protokol heyetince karşılanması ile başladı. 

Ardından Güre Venüs Hotel salonunda düzenlenen toplantıda Başkan Uğur, konuklara hoş geldiniz diyerek kısaca düşüncelerini paylaştı. Uğur, Balıkesir'i tanıtmak istediklerini söyleyerek, il'in doğal zenginliklerinden, yeraltı ve yerüstü kaynaklarından bahsetti. 


Daha sonra sunum eşliğinde 20142023 yılları arasında stratejik plan çerçevesinde il genelinde gerçekleştirilecek olan dev projeler tanıtıldı. Körfezde turizmin 12 aya çıkarılma hedefinden söz edilerek, yat turizmine dikkat çekildi. Sunumda nitelikli turizm alanlarının oluşacağı belirtildi. 16 Tarım ve Hayvancılık projesinin hayata geçirilmesiyle 11 bin kişiye iş sağlanacağı vurgulandı. 

OSB Hayvancılık bölgeleri ile kırsal kalkınmanın sağlanacağı ifade edildi. 

Yeşil ile mavinin buluştuğu Balıkesir'de daha fazla yeşil alan tesis edileceğinden söz edildi. Çay deresi projesi ile 250 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan proje gösterildi. Çamlık Mevkiinin cazibe merkezi haline getirileceği, burada yapılacak Camii'nin 33 metrelik Minaresine asılacak olan Türk Bayrağının, şehrin her yerinden görüleceğini belirtildi. Akıncılar, Aygören ve Mirzabey Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm için çalışmaların başladığını ifade edildi. 

Sunumun ardından verilen kahvaltı sonrası Küçükkuyu'dan Cunta Adasına tekne ile gidildi. 


"TURİZM, ÖYKÜLERLE YAŞATILIYOR" 


Teknede Turizm Rehberi Serdar Çelenk, Balıkesir'in turizm kapasitesini anlattı. 

Balıkesir'in tarihi, Coğrafyası ile cazibe merkezi olduğunu söyleyen Çelenk, Balıkesir'in turizmden hak ettiğini alamadığını belirtti. Körfez bölgesinin yazlıkçıların hedefi olduğuna dikkat çeken Çelenk, konuşmasında bölgenin dış turizme açılması gerektiğine işaret etti. Turizm yatırımlarında alt yapının ve girişimlerin doğru yapılması gerektiğinin altını çizen Çelenk, "Bölge doğru turizme hazırlanmalı" dedi. 


"TURİZM; DOĞRU YAKLAŞIM, AKILLI YÖNTEMLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI" 


Bölgede tarihi açıdan inanılmaz bir kültür olduğunu belirten Çelenk, bölgenin geçmiş tarihini örnekler vererek anlattı. 

"Turizm öykülerle yaşıyor, öykü ile zenginleşiyor, yörenin tarihini iyi aktarmalıyız" diyen Çelenk, Balıkesir'in Marmara ve Ege denizinde iki kıyısının olduğunu, doğanın muhteşem olduğunu yineleyerek, zeytin ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Zeytin, tanrının insanlara hediye ettiği ilaç." Çelenk, konuşmasında coğrafyaya sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti. Bölgenin tarihinin 12 bin 500 yıl öncesine dayanan bir tarihinin olduğunu söyleyen Çelenk, "Tarihi bir mirasımız var. 

Doğal kaynaklar çok. Kaz dağlarında dünyanın hiçbir yerinde yetişmeyen 23 endemik bitki var. Turizm, doğru yaklaşım, akıllı yöntemlerle sürdürülebilir olmalı" diye konuştu. 

Çelenk, daha çok gelir getirecek turizm önerdi. Bölgenin biraz daha tanıtıma ihtiyacının olduğunu vurguladı. Tanıtım için Turizm Fuarlarını önerdi. Bölgenin Zeytin öyküleri ile öne çıkabileceğini söyleyerek, "Belediyeler, turizmin söz sahibi olmalı. Belediyelere bu konuda çok iş düşüyor" dedi. 


"BİRİLERİ KAZ DAĞINA DOKUNMAYIN DİYOR" 


Tekne seyahatinde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Ayvalık, Edremit bölgesinde suyun yetmediğine dikkat çekerek, "Kaz Dağının suları akıyor. DSİ 25. 

Bölge Müdürlüğüne buraya bent yapın dedim. DSİ bu konuda çalışma yapıyor ama birileri de 'Kaz dağlarına dokunmayın' diyor" değerlendirmesinde bulundu. Uğur, Akçay'da su şebekesinin olmadığını belirtti. Altınoluk'ta yazın artan nüfusa dikkat çekti. Körfez bölgesine büyük bir kanalizasyon yapılacağını ifade ederek, "Büyükşehir olarak, İlçe Belediyelere babalık, ağabeylik yapmaya çalışıyorum" dedi. 

Tekne Küçükkuyu'dan hareket etmeden önce Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'da kafileye katıldı. Tekne ile Cunda Adasına gelindi. Ortunç Otelde yemek verildi. Sarımsaklı, Şeytan Sofrası gezildi. Şehirturunun ardından Balıkesir'e hareket edildi. 


Balıkesir Yeni Haber



Geri Dön