18 / 05 / 2024

700 bin işçiye müjde! Zam geliyor! Tarih belli oldu!

700 bin işçiye müjde! Zam geliyor! Tarih belli oldu!

Kamuda görev alan 700 bin çalışanı yakından ilgilendiren zam pazarlığında kritik gün geldi. İşçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile işvereni temsil eden TÜHİS yetkilileri çarşamba günü görüşecek ve görüşmeler neticesinde kamu işçilerinin zam pazarlığı için ayrıntılar kesinleşecek.



Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği görüşmeler doğrultusunda, işçi ve işveren kesimi çarşamba günü bir araya gelecek ve yapılacak görüşmede işveren tarafının, ilk teklifini sunması bekleniyor.

Birlikte hareket eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in işçi kesimini temsil ettiği görüşmelerde, tüm dikkatler işverenleri temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası'na (TÜHİS) yoğunlaştı. İşçi tarafının 20 Ocak 2023 tarihinde sunduğu taleplere karşı TÜHİS'in, yapılacak görüşmede ilk teklifini masaya getirmesi bekleniyor.

700 bin işçiye müjde! Zam geliyor! Tarih belli oldu!

TABAN ÜCRET 15 BİN LİRAYA YÜKSELTİLSİN TALEBİ

Karayolları, Demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de içinde yer aldığı kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi kapsayan 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeler sürüyor.

İşte detaylar...


Geri Dön