28 / 04 / 2024

7'den 70'e Kepez'imize 70 Proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi!

7'den 70'e Kepez'imize 70 Proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi!

7'den 70'e Kepez'imize 70 Proje tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Menderes Türel, projelerin yarışması gerektiğini, iftira ve de yalan vaatlerin yarışmaması gerektiğini belirterek, belediyeciliğin mazeret makamı değil, çözüm makamı olduğunu söyledi.



Mendere Türel, Kepez Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü'nün, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "7’den 70’e Kepez'imize 70 Proje" tanıtım toplantısına katıldı. Türel, burada yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta önemli bir seçimin yapılacağı, bu seçime sayılı günler kaldığını belirtti. 


Toplantıda Tütüncü'nün güzel projelerini açıkladığını, yerel seçimlerde hizmetlerin yarışması gerektiğini anlatan Türel, "Seçim sürecinde 'projeler yarışsın, hizmetler yarışsın' istiyoruz, 'yalan vaatler, iftiralar yarışmasın' istiyoruz" diye konuştu. 


Her belediye seçiminin bir son değil, yeni bir başlangıç olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Türel, Tütüncü'nün 5 yıllık döneminde vadettiği 41 projesini ve daha da fazlasını hayata geçirdiğini, büyük bir öz güvenle yeniden halkın karşısına çıktığını anlattı. Belediyeciliğin kolay bir iş değil, hizmet sanatı, insan hayatını kolaylaştıran beceri sanatı olduğunu vurgulayan Türel, kendisinin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptığını, belediyeciliğin ne kadar zor olduğunu çok iyi bildiğini kaydetti.


Tütüncü'nün bu dönem 70 ve daha fazla projeyi hayata geçirmeyi vadettiğini belirten Türel, bu projeler hayata geçtiğinde kazananın Antalya ve Antalyalılar olacağını söyledi.


Hizmet ile yarışamayan belediye başkanlarının mazeretlerin arkasına sığındıklarını ifade eden Türel, "Belediyecilik çözüm makamıdır, mazeret makamı hiç değildir. Bugün 'Antalya'ya en iyi hizmeti ben yaparım' diyenleri vatandaşlarımız geçmişte ortaya ne koyup ne koymadıklarıyla değerlendireceklerdir. 'Antalya'da en iyi hizmeti ben yaparım' deyip göreve geldiği günün ertesi günü borç enkazı yaparak Antalya'ya 5 yıl kaybettirmek hiç kimsenin hakkı değildir" diye konuştu. 


Türel, 2009 seçimlerinde bir belediye başkan adayının bilbordlara "Antalya Ankara'dan daha zengin" diye pankart astırdığını ancak göreve geldiğinde seçimden bir gün sonra borç enkazı yapmaya başladığını öne sürerek, "Hizmette bizimle yarışamayanlar yalan vaatlerle yollarına devam ediyor. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bu hizmet yolculuğunda halkımızla omuz omuza yürüdüğümüzde kazanan Antalya olacaktır" diye konuştu. 


Türel, AK Parti'li belediye başkan adaylarının hizmete talip olduklarını belirtti. 


- Tütüncü, 70 projesini tanıttı


Tütüncü de ilçede hayata geçirileceği çalışmalarını anlattı. 5 yılın dolu dolu geçtiğini, yıllardır yapılamayan birçok projeye imza attıklarını söyleyen Tütüncü, Kepez'i yıldızı parlayan bir ilçe haline getirdiklerini anlattı. 


Kepez'in daha önce arka mahalle gibi göründüğünü, küçümsendiğini ifade eden Tütüncü, "Kepez bugün takip edilen, takdir edilen yaşanabilir bir ilçe haline geldi" diye konuştu. 


Kepez'in kaynaklarını çok iyi kullandıklarını, halka dönüşümünü sağladıklarını anlatan Tütüncü, şöyle konuştu:


"Hiçbir zaman mazeret üreten belediye olmadık. Sorunları çözerken Kepez'i geleceğe taşıyacak çalışmaları hayata geçirdik. 2009 yılında 41 proje ile yola çıkmıştık, bunları da gerçekleştirdik. Şimdi 7'den 70'e herkese hitap edebilecek, Kepez'i Antalya'nın en parlak yıldızı haline getirecek, 'Bu şehrin merkezi Kepez' dedirtecek 70 projeyi sunuyorum."  


Tütüncü, Kepez'e yapacağı projeler arasında uluslararası kongre merkezi, simge proje, teleferik, belediye sağlık merkezi, stadyum, 2 adet spor salonu, olimpik spor merkezi, kardan adam projesi, kent meydanı, panorama kent müzesi, kültür ve sanat akademisi, bilim merkezi, engelli akademisi, bayrak parkı, Osmanlı hasbahçesi, macera parkı, kurban pazarı ve kesim alanı gibi projelerin olduğunu anlattı. 


Toplantıya AK Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Sadık Badak, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


AA


Geri Dön