Ekonomi

8 bin 9 bin 10 bin TL! Emekli promosyonunda müthiş gelişme tarih uzadı! Ziraat, Garanti, İş Bankası

Emekli promosyonlarıyla ilgili çok önemli bir gelişme yaşanıyor. Banka değiştirme tarihi 30 Eylül'e kadar uzatıldı. Şu anda bankalar emekli promosyonlarını 10 bin TL'ye kadar çekmiş durumda. Gelin birlikte detaylara göz atalım. Hatırlanacağı üzere Temmuz ayında gelen emekli maaş zammı sonrasında birçok özel banka, promosyon limitlerini peş peşe yükselterek, emekli maaş müşterilerinin kendilerini tercih etmesi için kararlar almıştı

Emeklilere verilen promosyon ödemelerinde tarihler değişmeye başladı. Hatırlanacağı üzere Temmuz ayında gelen emekli maaş zammı sonrasında birçok özel banka, promosyon limitlerini peş peşe yükselterek, emekli maaş müşterilerinin kendilerini tercih etmesi için kararlar almıştı. Yükseltilen limitler Ağustos ayının başlarında 6 bin TL dolaylarında iken Eylül ayının yaklaşması ile bu limitler 10 bin TL sınırına kadar dayandı.

Kimi bankalar promosyon ödemelerinde başvuru tarihlerini 31 Ağustos olarak belirlemişti ancak Eylül ayının gelişiyle birlikte promosyon ödemelerinin gündemde kalmaya devam etmesi ile başvuru tarihleri de birçok bankada Eylül sonuna kadar uzatıldı. Emekliler, devam eden başvuru sürecinde en yüksek promosyon veren bankaları tercih etmek için artık gün sayıyor. Peki emekli promosyonlarında en yüksek ödemeyi hangi bankalar yapıyor? İşte detaylar…

 

Türkiye'de emekli promosyonları konusundaki yarış hız kesmeden devam ediyor. Bankalar emeklileri kendilerine çekmek için kıyasıya yarışırken, emekliler de en karlı promosyonlarını almak adına ciddi bir araştırma yapıyor. Bu gelişmelerin yaşandığı sırada banka taşıma işlemleri hakkında çok önemli bir haber geldi. 

Banka değiştirmek için son başvuru tarihi birçok bankada ilk etapta 31 Ağustos olarak belirlenmişti ancak emekli maaş müşterileri için bu tarih birçok bankada 30 Eylül 2022’ye kadar uzatıldı. Daha önce emekli promosyonu almış ancak taahhüt süresi dolmuş olanlar da banka değiştirerek promosyon ödemelerinden yararlanabilecek. Emekli banka promosyonu ve ödemelerin ulaştığı rakamlar son günlerde gündeme gelmeye devam ederken, bazı özel bankalarda net promosyon ödemeleri 7 bin 500 TL’yi ve ek kampanya ödemeleriyle birlikte 10 bin TL’yi bulmaya başladı.

Emeklilere promosyon ödemelerinde en yüksek limitlerden birini sunan Yapı Kredi, bir aylık net maaşı 2.500 TL ve üzerinde olan emeklilere net 7 bin 500 TL promosyon ödemesi yapıyor. 30 Eylül 2022 tarihine kadar maaş taşıma başvurularını kabul eden Yapı Kredi, aynı zamanda emekli yakınlarını da Yapı Kredi’ye getirenlere 250 TL ve 10 kişi için toplamda 2 bin 500 TL ödeme ile promosyonlarda 10 bin TL’ye kadar ödemeler yapıyor.