Ekonomi

8 bin 9 bin TL değil ama emekliler promosyonun yanında bunu sakın kaçırmayın

Emekli vatandaşlar promosyonlardan gelecek iyi haberleri bekliyor ancak devlet tarafından verilen yardımların da kaçırılmaması gerektiği vurgulandı.Ancak uzmanlar promosyon alan emeklilerin bu promosyonların yanında devlet tarafından verilen evde bakım yardımı gibi yardımları da unutmaması gerektiğini ifade ediyor

Özel bankaların promosyon miktarlarını yükseltmesinin ardından emekli vatandaşlar da yüksek miktarları promosyon almak için kolları sıvadı. Ancak uzmanlar promosyon alan emeklilerin bu promosyonların yanında devlet tarafından verilen evde bakım yardımı gibi yardımları da unutmaması gerektiğini ifade ediyor. 

16 Eylül evde bakım maaşı yatan iller listesi araştırma konusu olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine her ay 3 bin 340 TL para yatırılıyor. Başvuru şartlarını sağlayanlar başvurdukları ayı takip eden aylar içerisinde ödemelerini alabilecek. 

ÖDEMELER HER AYIN 15'İNDE BAŞLIYOR

Evde bakım maaşı ödemesi her ayın 15’inde başlıyor. Ödemeler ayın 302una kadar tamamlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla ödenen Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Bakan Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL ‘Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıklayarak, şunları dedi:

“Her ay düzenli bir şekilde engelli vatandaşlarımızın hesaplarına yatırdığımız Evde Bakım Yardımı işlemlerinin takip edildiği elektronik bilgi sistemini bütünleşik sisteme entegre ettik. Ödemelerimizi şeffaf ve hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan yeni sistem üzerinden yapıyoruz. Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 849 milyon TL ‘Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 554 bin vatandaşımız ‘Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor”