Kent Haberleri

8 şehirdeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı! Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de açıklandı! 

Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas illerinde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, pek çok şehirde yer alan bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı.

Söz konusu karar, bugünkü 32604 Sayılı Resmi Gazete'de Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas İllerinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 8732) başlığı ile yer aldı. 

Buna göre, Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas şehirlerindeki bazı alanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla orman sınırları dışına çıkarıldı. 

Orman sınırları dışına çıkarılan alanlara ilişkin açıklama şu şekilde: 

"MADDE 1- (1) Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas illerinde bulunan ve ekli krokiler ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir.

(2) Birinci fikra kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır.

MADDE 2- (1) Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

Madde 3- (1) Bu karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."

Diğer taraftan Orman Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatında Adana, Ankara, Antalya, İzmir ve Muğla orman havacılık işletme müdürlükleri kurulduğu belirtildi. 

Orman Genel Müdürlüğünün taşra reşkilatında listede yer alan orman havacılık işletme müdürlüklerinin kurulmsına, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 340ıncı maddesi gereğinde karar verildiği açıklandı. 

Fındık alım fiyatı 150 TL! Çiftçiler şimdi rakamlar açıklandı! 

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Yabancıya konut satışı dip yaptı! Rusların tercihi artık Antalya değil Dubai!