Genel

8 yılda 13 bin 500 km duble yol, 470 bin toplu konut yapıldı!

Faruk çelik, 'milletsiz milliyetçilik' anlayışının da doğru  olmadığını ifade ederek, millete sırtını dönerek milliyetçiliğin olamayacağını  vurguladı...

Devlet Bakanı Faruk çelik, 'Dosyaları  görüşemeyenler, karara bağlayamayanlar ve salıverenler, bugün de tutuklanması  için yeni karar çıkaranlar, konumlarını, durumlarını, faaliyetlerini  icraatlarını, eksiklerini gözden geçirmeliler' dedi.
               
Bakan çelik, partisinin Bursa İl Başkanlığı 26. İl Danışma Meclisi  Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, CHP"de parti meclisinin değiştiğini, son  dönemde başkan yardımcılıklarında da sık sık değişikliğe gidildiğini belirterek,  takip etmekte zorlandıklarını söyledi.
               
Bu değişikliklerin yanında, acaba zihniyette bir değişiklik var mı diye  baktıklarını ifade eden çelik, şöyle konuştu:
               
'Ne acıdır ki mayıstan bugüne 8 aylık dönem içinde zihniyette hiçbir  değişiklik yok, halksız halkçılık anlayışını aynen CHP devam ettiriyor ve Türkiye  Cumhuriyetinin Bakanlarına, milletvekillerine hakaret eden ve her zaman  antidemokratik anlayış içinde olduğunu yazılarıyla ortaya koyan, statükoyu her  zaman savunan ve Ekşi (Oktay) diye tanımlanan, bilinen bir yazarı da geçtiğimiz  hafta grup toplantısında partinin kadrolarına kattı. Biz şunu biliyoruz; ekşi  ekşi konuşan bir insanın CHP"yi tatlandırması mümkün değil. Zaten yeteri kadar  ekşilik vardı CHP"de, bu ekşiyle vardıkları, ulaştıkları netice ortadadır. Onun  için o sivri diller CHP"yi yukarı değil, aşağı çekmeye devam edecektir. Bu  toplantı vesilesiyle de bu göndermeyi o hakareti yapanlara, yapmamızın doğru  olacağı inancı içindeyim.'
               
-'İKİ PARTİLİ BİR MECLİS'-
               
çelik, diğer taraftan 'milletsiz milliyetçilik' anlayışının da doğru  olmadığını ifade ederek, millete sırtını dönerek milliyetçiliğin olamayacağını  vurguladı. çelik, şöyle dedi:
               
'12 Eylül oylamasında, millete, tabana rağmen milleti hiçe sayarak  milliyetçilik yapmaya kalkarsanız milletin size vereceği dersler, geçmişte olduğu  gibi, 2002"lerde olduğu gibi 12 Haziran 2011"de de gerçekleşecektir. Biz hiçbir  partinin millete sırtını dönmesini istemeyiz. Hele milli ve manevi değerleri  savunduğunu söyleyen bir siyasi partinin bu konuda atması gereken adımların  millete rağmen olması bizi de üzer. Ama ne acıdır ki parti yöneticileri,  milletsiz bir milliyetçilik anlayışını sürdürerek, aşağı doğru partilerini  çekiyorlar. Hiç bir mahsuru yok. Biz 12 Haziran"da iki partili bir meclis  içerisinde, inanıyorum ki halkın desteğiyle, iradesiyle hedeflenen o Anayasa  değişikliğini ve müreffeh bir Türkiye"yi çok rahat şekilde oluştururuz.  Dolayısıyla o partinin yöneticilerine de teşekkür etmek boynumuzun borcu  diyorum.'
               
-'TÜRKİYE"Yİ İMRALI"DAN İBARET SAYAN MUHALEFET'-
               
Bir diğer muhalefetin de 'Türkiye"yi İmralı"dan ibaret sayan muhalefet  anlayışı' olduğunu belirten çelik, şunları kaydetti:
               
'Ne garip, talihsiz bir şeydir, yaşanan bu kadar acılardan ders almayıp,  halen terörden, tehditten, şantajdan medet uman bir siyasi yapının varlığı 2011  yılında ne büyük bir talihsizliktir. Umuyor ve diliyorum ki; Türkiye"de yeni  acıların yaşanmasında bunlar da figüran rolünü üstlenmeye devam etmezler.  Türkiye"nin, bölgenin barışa susadığı bir ortamda bu siyasi parti de Türk  siyasetinin geleceğine katkılar sağlar.'
               
çelik, tüm muhalefetin sözleri, ifadeleri ayrı olsa da özlerinin aynı  olduğunu tespit etmekte fayda olduğunu ifade ederek, 'Biz "Değişim" diyoruz.  Bütün muhalefet "Statüko" diyor. Biz "İstikrar" diyoruz, onların neleri istismar  ettiklerini de ibretle izliyorsunuz. İstikrar, istismarla karşılık buluyor.  Değişim statükoyla karşılık buluyor. Onun için sözleri farklı, özleri aynı hedefe  doğru yönelmiş bir muhalefet anlayışı var. Bunu bir tahlil edebilseler  başarısızlığın altında bunun yattığını görecekler'diye konuştu.
               
-'AK PARTİ"YE DÖNÜK BİR İFTİRA KAMPANYASI'-
               
Seçime 5 aydan az bir zamanın kaldığına da değinen çelik, 'Milletimiz  her türlü istismara ve oyunlara hazırlıklı olmalıdır. AK Parti teşkilatları da  öyle'dedi.
               
Bir süre önce Mersin"de bir okulda kız ve erkek ilköğretim öğrencilerinin  birbirlerine 45 santim yaklaşmalarına izin verilmiyor, yolunda çıkan bir haberi  istismara örnek olarak gösteren Bakan çelik, ' Neymiş efendim Mersin"de bir  okulda haremlik selamlık uygulanıyormuş. Yetkili çıkıp diyor ki; "Böyle bir şey  yok". Ne özür dileyen var. Ne "Bu yanlıştır" diyen var. Bir şey atılıyor ortaya,  AK Partinin imajını bozmaya dönük bir çaba ortaya konuyor. Sanki böyle bir şey  varmış gibi birilerinin kafası bulandırılmaya çalışılıyor. Yalandır, yanlıştır,  bunun yanlışlığını ve konjonkturel ithamlar ve iftiralar olduğunu hepiniz görerek  bilerek bütün milletimize anlatmanız gerekiyor' dedi.
               
çelik, içki yasağı konusunda da şunları kaydetti:
               
'Neymiş efendim içki yasağı getiriyormuşuz. Bu alandaki özgürlükleri  kısıtlamaya çalışıyormuşuz. Türkiye"de her alanda özgürlüklerin baş mimarı olarak  AK Parti bu hizmetleri sunarken, niye vatandaşlarımız arasında hukuk çerçevesinde  bir ayrım yaparak hukuk devletiyle bağdaşmayacak özgürlük alanlarını kısıtlamaya  dönük bir çalışma içinde olalım. Daha nasılsöylenir bilemiyorum. Partimizin en yetkili organları, açık ve net olarak söylüyorum; uluslararası hukuk, AB  mevzuatı, Dünya Sağlık Örgütü, hangi açıdan alırsanız alın, bu çerçevede içki  kullanımıyla ilgili bir düzenleme yapılıyor. Zaten bunların çoğu bizim  yönetmeliklerde Anayasamızda, yasalarda var. Ama derlitoplu bir yönetmelik  yapılırken, bunu getirip yine seçime endeksli bir şekilde projesi olmayan  zavallıların AK Parti"ye dönük bir iftira kampanyasına dönüştürmeleri hepinizin  dikkatinden kaçmamalıdır.
               
çelik, dün İstanbul"da yabancı basın ile bir arada olduğuna da değinerek, 'Sorulan soru bu şekilde. Amaçları dünyada   da imajı bozmak. Dünyada da  Türkiye"de ne oluyor sorusunu sordurmak. Türkiye kaybedilmiş filan bunların derdi  değil'dedi.
               
-'SON 10 GÜNÜN YAFTALARI BUNLAR'-
               
CMK"nın 102. maddesi kapsamında yapılan tahliyelerin de partisine mal  edilmek istendiğini ifade eden Bakan çelik, bu konuda söylenenleri AK Parti"ye  çalınmak istenen lekeler olarak kabul ettiğini söyledi.' Ceza evlerinden biz mi  tahliye ettik. Yargı tahliye etti. Yargı bilmiyor muydu 10 yılın dolduğunu.  Biliyordu... 10 yıl insanı içeride tutuyorsunuz ve 10 yılda karara  bağlayamıyorsunuz. Sorun nerede Sorun iktidarda mı Sorun yargıda 'diyen çelik,  sözlerini şöyle sürdürdü:
               
'Ne istiyorsun İstinaf Mahkemesi istemeyiz. Hakim, savcı alalım. 4-5  kere sınav yaptık. "Hayır bunlar almayacak" Yani Adalet Bakanı olarak Mehmet  Moğultay"ı mı getirelim Allah aşkına, böyle şey olur mu Hakim, savcıyı kim  alacak iktidar alacak. Nasıl alacağı belli. Kaldı ki bununla ilgili bazı ses  kayıtlarını dinlediğiniz zaman insanın tüyleri ürperiyor. Bu kadar milleti yok  saymak olur mu Böyle bir şey olabilir mi Bu yaşanan olaylar karşısında  hepimizin dikkatli ve teyakkuzda olması gerekiyor.
               
Sen 10 yılda karara bağlayamıyorsun ama bu iktidar 10 yıl değil 8 yılda  13 bin 500 kilometre duble yol, 470 bin toplu konut yaptı. Aradaki fark budur.  Demek ki her kurum kendi üzerine düşeni yapacak. Birileri görev yapacak, birileri  yapmayacak gibi bir anlayış, bu sistem içinde kabul edilebilir bir anlayış  değildir. Sorumlusu kimse onların hesap vermesi gerekiyor. Dosyaları  görüşemeyenlen, karara bağlayamayanlar ve salıverenler, bugün de tutuklanması  için yeni karar çıkaranlar konumlarını, durumlarını, faaliyetlerini icraatlarını,  eksiklerini gözden geçirmeliler. Biz yasama ve yürütme olarak son bir hafta  içinde 3 bine yakın maddeyi, Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu gibi temel  kanunları bir hafta içinde TBMM yasalaştırdık. Demek ki bizim için sorun yok.  Yeter ki istensin...
               
Bakan çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:
               
'Bu seçim farklı bir seçim. Türkiye"nin istikrar ve istikbalini  oylayacağız bu seçimde ve bu seçim AK Parti ile diğer partiler arasında geçecek.  Bu kadar açık. Bir tarafta AK Parti, özgürlükler, hak, hukuk, adalet, kalkınma,  gelişme, vizyon partisi, diğer tarata diğer partiler...'dedi.
               
Bakan çelik, toplantı öncesinde de 'Artvin-Kafkas Federasyonu'  yöneticileriyle bir araya geldi.
AA