18 / 07 / 2024

84 öğreciye mezar olan okulun müteahhiti 1.5 yıl yatacak!

84 öğreciye mezar olan okulun müteahhiti 1.5 yıl yatacak!

Bingöl'de 7 yıl önceki depremde 84 öğrenciyle 1 öğretmene mezar olan okulun müteahhiti 1.5, mühendisi 1 yıl yatıp serbest kalacak. Bingöl'de 2003'te meydana gelen depremde çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO), 84 öğrenci ile bir öğretmene mezar ol




Bingöl'de 2003'te meydana gelen depremde çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO), 84 öğrenci ile bir öğretmene mezar olmuştu. Korkunç olayın ardından Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmış ve 6 yıl süren dava sonucunda okulun müteahhidi şžeref Bozkuş'a 3.5 yıl, kontrol mühendisi şžadiye Topçu ve mühendis İsmet Elhakan'a da 2.5 yıl hapis cezası verilmişti. Yargılanan 6 sanık da beraat etmişti.

TAZMİNAT DEVLETTEN

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce görüşüldü. Yargıtay, Bozkuş ve Elhakan hakkındaki hapis cezalarının onanmasına hükmetti. Bu cezayla müteahhit 1.5 yıl, mühendis ise 1 yıl cezaevinde kalacak. Öte yandan okul enkazında ölen öğrencilerin aileleri ise Milli Eğitim Bakanlığı'na tazminat davası açmıştı. İdare Mahkemesi, Bakanlığın her bir öğrencinin ailesine 40 ila 80 bin lira arasında değişen rakamlarla tazminat ödemesine karar verdi.
Takvim


Geri Dön