29 / 09 / 2024

85 kişiye mezar olan okulun müteahhidi cezayı çok buldu!

85 kişiye mezar olan okulun müteahhidi cezayı çok buldu!

2003'teki Bingöl depreminde yıkılan okulun müteahhidi, kamuoyunda '85 canın bedeli bu kadar mı' şeklinde tepki toplayan cezasını çok buldu




2003'teki Bingöl depreminde yıkılan ve içinde 84 öğrenci ve bir öğretmenin öldüğü Çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nun müteahhidi Şeref Bozkuş, Yargıtay'ın da onayladığı 3,5 yıl hapis cezasını çok bularak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurma kararı aldı. Okulun yıkılmasından kusuru olmadığını öne süren ve suçu projeye atan Bozkuş'un, “Bu projeye göre pamuk deposu dahi yapılmaz. Ben taşeron olarak o işi aldım' dediği öğrenildi.

FAKÜLTE İNŞA ETTİ

Şeref Bozkuş'un, yargılandığı süreçte bir okul daha yaptığı da ortaya çıktı. Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi binasını geçen yıl bitiren Bozkuş, 62 öğrencinin öğrenim gördüğü Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin temelinin çok sağlam olduğunu vurguladı. Bozkuş, 'İnşa ettiğim tüm binalara A'dan Z'ye kefilim. Zaten üniversitelerden alınmış raporlarım var. Yıkılan okul için devlet bana takdir belgesi bile vermişti' dedi.
Güneş


Geri Dön