28 / 04 / 2024

9 Aralıkta satışı yapılacak Ataköy sahilinin sakinleri AİHM'ye gidiyor

9 Aralıkta satışı yapılacak Ataköy sahilinin sakinleri AİHM'ye gidiyor

TOKİ, fırtınalar koparan Ataköy sahilinin satış ihalesini 9 Aralık'ta yapacağını açıkladı



Toplu Konut îdaresi'nin (TOKİ), Ataköy sahilindeki yeşil alanları satışa çıkarması ve imara açması, Ataköylü vatandaşların büyük tepkisine neden olmuştu. Bölge sakinlerinin eylemleri devam ederken İstanbul 5'nci İdare Mahkemesi, 13 Ağustos'ta verdiği bir kararla, Ataköy'deki arazilerin satış ve kiralanmasını durdurdu. Bu karar Ataköylüler arasında büyük sevinç yarattı.

SÜREKLİ TARİH DEĞİŞTİ

Ancak Ataköy sakinlerinin yaşadığı büyük sevinç yarım kaldı. TOKİ, mahkeme kararına rağmen ihalenin 9 Kasım'da yapılacağını açıkladı  Vatandaşların protestoları sürerken sürpriz bir kararla ihale tarihinde değişiklik yapan TOKİ, tarih olarak ise aralık aylarının ilk günlerini verdi.

TOKİ'nin kararı, bölge sakinlerini sokaklara döktü. Geçtiğimiz pazar günü Ataköy İspirtohane'de bilimadamlarmm da katılımıyla bir toplantı düzenleyen vatandaşlar 'birlik olma' kararı aldı. Bu kararın "Ataköy'ün, Bakırköy'ün,

İstanbul'un, hatta tüm Türkiye'nin sorunu" olduğunu belirten vatandaşlar, herkesi bu mücadeleye destek vermeye çağırdı.

MAHKEMEYE RAĞMEN...

 Bu gelişmeler yaşanırken, dün TOKİ'den ihale tarihi ile ilgili açıklama geldi.  TOKİ  Ataköy'deki araziler için 9 Aralık tarihinde ihaleye çıkacağını duyurdu. Satışa çıkarılan 11 parça arazinin toplam muhammen bedeli ise 768,1 milyon lira olarak açıklandı. Mahkeme kararma rağmen ihale açılması üzerine, Ataköy sakinleri de yeni bir karar aldı. İç hukuk yolunun kapandığını düşünen Ataköylüler, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürmeye hazırlanıyor. İhaleden sonra AİHM'den Ataköy lehine bir karar çıkması halinde ciddi sıkıntılar yaşanacağı öngörülüyor.
Gazete Habertürk

İlgili haberler:

Ataköylüler TOKİ'ye tepki gösteriyor!

TOKİ Ataköy sahili ihalesini erteledi


Geri Dön