Ekonomi

9 bin 10 bin TL'yi boşverin! Akbank, Ziraat, Garanti, İş Bankası bırakın! Az önce açıklandı emekli hariç herkes alacak

Bankalar tarafından promosyon furyası devam ederken, ihtiyaç sahibi vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber geldi. Buna göre e devletten başvuru yapan vatandaşlara PTT'den yardım yapılacak. İşte detaylar... Fakat bu promosyon furyası ilk olarak emeklilerle başladığı için birçok vatandaş promosyonlardan faydalanamadı

Türkiye'de büyük bir promosyon furyası patladı. Fakat bu promosyon furyası ilk olarak emeklilerle başladığı için birçok vatandaş promosyonlardan faydalanamadı. Ancak nereydeyse herkesin paraya ihtiyacı var. İşte dar gelirli vatandaşları çok yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Verilen destek ödemelerin başında evde bakım maaşı geliyor. Destekten yararlanmak isteyen binlerce kişi başvuru koşullarını takip ediyor. Bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurusu değerlendirilen ve ödeme almaya hak kazananların hesaplarına 3.400 TL yatırılacak.

e-Devlet üzerinden başvuru yapan ve başvurusu onaylanan kişiler PTT üzerinden parasını alabilecek. 3.400 TL paranızı hemen ATM’lerden çekebileceksiniz.  Ancak bu ödemeden yararlanmak istiyorsanız, belirtilen bir takım şartları taşımanız gerekiyor.

ÖDEME ALMAK İÇİN YAPILMASI GEREKEN ŞEYLER VAR

Ödemeden yararlanmak isteyenlerin belirtilen birtakım şartları taşıması gerekiyor. İşte aranan o şartlar:

Bakıma muhtaçlık kriterinin olması,

Gelir durumu,

Kuruldan alınmış olan sağlık raporu şartlarına bakılmaktadır.

ZAM DA GELDİ 

Herkesin de bildiği gibi temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmıştı. Temmuz’da asgari ücrete gelen zamdan sonra 2.706 TL’lik evde bakım parası yeni hali ile 3.340 TL oldu.

NE ZAMAN ÖDEME YAPILACAK

Ödemelerin belirli bir zamanı bulunuyor. Evde bakım maaşının ödemeleri her ayın 15’inden sonra hesaplara yatırılıyor. Sorgulamanızı e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Her ayın son gününe kadar ödemeler tamamlanıyor.

 

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!

Volkswagen Eylül fiyatlarını açıkladı! İşte, Volkswagen Tiguan’ın 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Excalibur laptoplar öğrencilerin imdadına yetişiyor! Hem ders hem oyun