28 / 04 / 2024

95 bin yatak kapasiteli yeni hastaneler yolda!

95 bin yatak kapasiteli yeni hastaneler yolda!

Sağlık alanında en hızlı gelişen ülkenin Türkiye olduğunu belirten Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "2018 yılına geldiğimizde Türkiye, 95 bin yatak kapasiteli, tıbbi teknolojilerle donatılmış hastanelere kavuşacak" dedi.



Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Sağlık Zirvesi, Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla  yapıldı. Bakan Müezzinoğlu  zirvede yaptığı konuşmada, "2018 yılına geldiğimizde Türkiye, 95 bin yatak kapasiteli, tıbbi teknolojilerle donatılmış hastanelere kavuşacak. Türkiye, son 5 yılda sağlık alt yapısını bu kadar hızlı ve güçlü değiştiren dünyanın tek ülkesi olacak" dedi. 


200 MİLYARLIK ORTAKLIK

Bakan Müezzinoğlu, yatırımların yapılabilmesi için güven duygusunun önemli olduğunu söyleyerek, "Güven duygusunun arkasında yatan en büyük güç siyasi istikrar. 12 yıldır bu ülkede en büyük kazanımımız siyasi istikrardır. Siyasi iktidarın gücü ve istikrarı ekonomik istikrarı getiriyor" diye konuştu. Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş de, “Türkiye’nin 2023'e kadar 700 milyar dolarlık bir altyapı ihtiyacı var ve bunun 200 milyar dolarlık kısmının Kamu-Özel Ortaklığı veya PFI- Yap-İşlet- Devret ile gerçekleştirilmesi düşünülmektedir” diye konuştu.



Akşam 


Geri Dön