26 / 11 / 2024

40 bin yatak kapasiteli hastanelerin inşaatı devam ediyor!

40 bin yatak kapasiteli hastanelerin inşaatı devam ediyor!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Bizim yaptığımız hastane sayımız 230'un üzerinde ve 40 bin yatak kapasitesinin üzerinde olan inşaatlarımız devam ediyor. 40 bin yatak kapasiteli hastaneler, 2016-2017 sonu itibariyle hizmete girmiş olacak." dedi.




Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "hastalık yok, hasta vardır" anlayışını merkeze alan bir tıp biliminin mobil sağlıkla çok daha iyi yönetilebileceğini belirterek, "Teknolojinin imkanlarını tıp bilimine ne kadar güçlü entegre edebilirsek, inanıyorum ki hastalık tedavi etmekten hastanın hastalığını tedavi etme sürecine çok daha girebilmiş olacağız." dedi.


Bakan Müezzinoğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen "Dünya Örnekleri Işığında Türkiye'de Mobil Sağlık" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, insanların mutlu olmak için en çok arzu ettiği şeyin sağlık olduğunu belirterek, Türkiye'de her vatandaşa bunun sağlanabilmesi amacıyla çalıştıklarını ifade etti.


Kaliteli ve hızlı bir sağlık hizmeti için "sağlıklı yaşam" bilincinin toplumda oluşturulması gerektiğine işaret eden Müezzinoğlu, bu bilincin topluma ve bireye mal edilmesinin paydaşların çalışmalarıyla mümkün olabileceğini bildirdi. 


Sağlık hizmetinin sunumunda teknolojinin takip edilmesinin önemine değinen Bakan Müezzinoğlu, bu kapsamda mobil sağlık hizmetlerinin bakanlık tarafından öne çıkarılan bir başlık olduğunu belirterek, "Sağlık dinamiklerimizi şekillendirirken bu ana kolonlarımızın başında geliyor. Çünkü, bilişim, iletişim, mobil teknoloji Sağlık Bakanlığının ve sağlık yönetiminin önceliklediği ana kolonlarından biri. Kendisini geliştirebilen, hızını her geçen gün güncelleyebilen bir mobil iletişim sistemini Sağlık Bakanlığı olarak, Türkiye'nin sağlık yönetimi ve sağlık dinamikleri olarak üniversitelerimizde, sektör ve sivil toplum örgütlerimizle vizyonu geniş, yarınlarda kendini bir tarafta sürdürülebilir yaparken bir taraftan da geliştirilebilirliği de merkeze alan bir anlayışla şekillendiriyoruz." diye konuştu.


Sağlık Bakanlığı olarak dünyanın gelişmiş ülkelerinin dinamikleriyle yarışacak bir yolculuk yapıldığını aktaran Müezzinoğlu, şunları söyledi:


"Yaklaşık iki yıldır hem ülke insanımıza sunduğumuz hem de artık uluslararası boyuta taşıdığımız 'e-nabız' bunlardan biri. Bugün üç milyon 350 bin vatandaşımız, e-nabız ile kendi bütün sağlık bilgilerini taşıyabiliyor. Artık 3G-4G ile insanların büyük çoğunluğunun cebinde taşıdığı bir sistem var. 'Hastalık yok, hasta vardır' cümlesini merkeze alan bir tıp bilimini, mobil sağlıkla çok daha iyi yönetebiliriz. Teknolojinin imkanlarını tıp bilimine ne kadar güçlü entegre edebilirsek, inanıyorum ki hastalık tedavi etmekten hastanın hastalığını tedavi etme sürecine çok daha girebilmiş olacağız."


- "Türkiye'nin potansiyeli yüksek"

Bakan Müezzinoğlu, mobil sağlığın, sağlık hizmetlerinin merkezine yerleştirilebilmesinin de sadece Sağlık Bakanlığının sorumluluğunda değil, bunun sağlık sunucularıyla hareket edilmesi ve sağlıklı yaşam bilincinin geliştirilmesiyle mümkün olabileceğini belirtti.


Ülke insanına fayda sağlamak adına her türlü teknolojiyi değerlendirmeye açık olduklarına vurgu yapan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin bu anlamda güçlü bir potansiyeli var. Çünkü, güçlü bir alt yapısı var. Bunu, yine çok paydaşlı götürebilirsek başarıyı güçlü bir şekilde yakalayabiliriz. Özellikle sivil toplum örgütleri, TÜSİAD gibi dinamikleri ve dünya vizyonu olan bir partnerle veya partnerler çeşidiyle götürebilirsek, bunun kazanımı Sağlık Bakanlığı adına değil, Türkiye adına olacaktır." ifadesini kullandı.  


- "70 bin yatak kapasiteli hastaneler 2017 sonunda hizmete girecek"

Türkiye'deki kamu hastanelerine ilişkin de bilgi veren Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Bizim yaptığımız hastane sayımız 230'un üzerinde ve 40 bin yatak kapasitesinin üzerinde olan inşaatlarımız devam ediyor. 40 bin yatak kapasiteli hastaneler, 2016-2017 sonu itibariyle hizmete girmiş olacak." dedi.


Müezzinoğlu, kamu ve özel sektör iş birliğinde yapılan 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin de 2016-2017 sonu itibarıyla büyük oranda hizmete sokulacağını belirterek, "2016 Haziran'da Mersin Şehir Hastanesi, Yozgat, Isparta Şehir Hastanesi ve Ankara'da 3 bin 760 yatak kapasiteli, Avrupa da dahil bölgenin en büyük şehir hastanesi seneye bu vakit hizmete girmiş olacak. Toplam 70 bin yatak kapasiteli hastaneler, ülkenin hizmetine 2017 sonu itibariyle girmiş olacak. Bu yıl yapacağımız kamu-özelde yaklaşık 10 bin ve kamu olarak bizim yapacağımız yaklaşık 12 bin ve toplamda 25 bin yatak kapasiteli hastane ihalelerimiz de bu yıl sonuçlandığında onlar da 2018 yılı sonu itibariyle hizmete girmiş olacak. İleri inşaat teknolojisiyle yapan, ileri tıbbi teknolojisiyle burayı donatan dünyada bir başka ülke yok." değerlendirmesinde bulundu.


AA


Geri Dön