30 / 04 / 2024

KYK 200 bin yatak kapasiteli yurt inşa ediyor!

KYK 200 bin yatak kapasiteli yurt inşa ediyor!

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurt başvurularıyla ve yurt inşaatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aksu, 200 bin yatak kapasiteli yurt inşaatının devam ettiğini söyledi.



Üniversite tercih sonuçları yarın açıklanacak. Sonuçların açıklanmasıyla yuırt başvuruları başlayacak. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, KYK yurt başvurularıyla ve yurt inşaatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, öğrencilere en iyi hizmetin verilebilmesi için 7 gün 24 saat mesai yapıldığını söyleyen Aksu, öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını açıkladı. Aksu, "Geldiğimiz noktada 670 bin kapasiteye ulaştık. Fakat 200 bin yatak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerimiz de devam ediyor" şeklinde konuştu.

Yeni dönemde yurtların üniversitelerin içine inşa edildiğini söyleyen Aksu, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz" dedi. 


Geri Dön