29 / 04 / 2024

Akyazı Projesi'nde 40 bin kişilik stat inşaatı hedefleniyor

Akyazı Projesi'nde 40 bin kişilik stat inşaatı hedefleniyor

Trabzon'un gündeminde bulunan Akyazı Projesi kapsamında ilk etapta 40 bin kişilik stat inşaatı hedefleniyor



Trabzon'un gündeminde bulunan Akyazı Projesi kapsamında yapılması düşünülen 40 bin kişilik stadyumla ilgili olarak Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da yer aldığı 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu üyeleri, Akyazı beldesinde incelemelerde bulundu.

Oyunların açılış ve kapanış töreninin yapılacağı stadyum yerinin incelemesine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Uluslararası Spor Organizasyonlarından Sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay, 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Koordinatörü Nihat Doker ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür de katıldı.

Başta Hüseyin Avni Aker Stadyumu olmak üzere bazı spor tesislerinin alanlarının devredilmesi şekliyle planlanan projenin yapılacağı Akyazı sahili ve dolgu alanında incelemelerde bulunan Bakan Özak ve diğer üyeler, yetkililerden bilgi aldı.

Çeşitli arsaların takas edilmesi şekliyle inşaatı düşünülen projede ilk etapta 40 bin kişilik statla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binalarının inşaatı hedefleniyor.

Devlet Bakanı Özak, yapımı üstlenecek yatırımcı firmalarla görüşme aşamasında olduklarını belirterek, bu ay içinde masaya oturacaklarını söyledi.

Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü Mehmet Atalay ise, 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nın 2011 yılının Temmuz ayında yapılacağını dile getirerek, Akyazı Projesi'nin ilk aşamasını oluşturan stadın 15 ay gibi bir sürede tamamlanabileceğini, böylelikle oyunların açılış ve kapanış törenlerinin de görkemli bir şekilde, çağdaş bir spor tesisinde gerçekleştirilmesi imkanının bulunduğunu kaydetti.
AA


Geri Dön