03 / 05 / 2024

AB 650 milyon euro’luk 27 su projesi başlattı!

AB 650 milyon euro’luk 27 su projesi başlattı!

Avrupa Birliği Bakanlığı, 22 Mart Dünya Su Günü’nde, AB’ye uyum sürecinin Çevre ve İklim Değişikliği Faslı kapsamında toplam 650 milyon euro bütçeli 27 projeye başlandığını açıkladı.



Dünya Su Günü dolayısıyla bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 22  Mart tarihinin, 1993’ten bu yana su kaynaklarının önemine dikkati çekmek ve  sürdürülebilir yönetime katkı sağlamak amacıyla kutlandığı hatırlatılarak, “Su ve  İstihdam” olarak belirlenen 2016 temasıyla suyun yeni istihdam olanakları  yaratmak ve mevcut iş gücünün yaşam kalitesini artırmakta oynadığı rol  vurgulandığı belirtildi.


Kalkınma vurgusu

Nüfus artışı ve sanayileşmenin su kaynakları üzerindeki olumsuz  etkisinin, etkin su yönetimiyle ortadan kaldırılabileceği kaydedilen açıklamada, su yönetiminin, sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleştirilmesinde de kilit bir rol  oynadığı bildirildi. Türkiye’de su yönetiminin, bu esaslar temelinde yeniden  yapılandırılmasında AB’ye katılım sürecinin çok etkili olduğuna dikkat çekilen  açıklamada, AB’nin su mevzuatına uyum çalışmalarının, Çevre ve İklim Değişikliği  Faslı kapsamında sürdürüldüğü ve bu çerçevede, su kanunu çalışmalarının da  hızlandırıldığı ifade edildi.


79 milyon euro ayrıldı

Açıklamada, daha temiz içme ve kullanma suyu temini, halk sağlığının  korunması amacıyla AB’nin 2007-2013 fonlarından toplam 650 milyon euro bütçeli 27 içme suyu ve atık su altyapı projesinin inşaatına başlandığı,  AB fonlarından  2014-2016 için ayrılan miktarın da 79 milyon euro olduğu bilgisi paylaşıldı.


Açıklamada ayrıca, su kalitesi alanında AB standartlarının uygulanması  yönünde atılacak her yeni adımın, halkın hayat kalitesini ve refah düzeyini daha  da yükselteceği vurgulandı.


Milliyet 



Geri Dön